|

Bir 'Sarbi' vakası daha!

İngiltere Premier Ligi'nde oynanan Sunderland-Newcastle United maçında bir forma skandalı yaşandı. Bu skandal akıllara Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda oynadığı Villereal maçını getirdi.

Yeni Şafak
17:16 - 26/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:21 - 26/10/2015 Pazartesi
Diğer

İngiltere Premier Ligi'nde 10. hafta mücadelesindeSunderland evinde Newcastle United'ı 3-0'lık skorla geçti. Bu mücadelede ekranlara ilginç bir görüntü geldi.





Fanatik'te yer alan habere göre; Newcastle United'ın, Belçika temsilcisi Anderlecht'ten yaz transfer döneminde 8 milyon pound'a kadrosuna kattığı Chancel Mbemba'nın formasındaki bir detay dikkat çekti. 21 yaşındaki stoperin formasına ismi Mbemba yerine 'Mbmemba' yazılmıştı. Bu yanlış yayıncı kuruluşun gözünden kaçmadı ve görüntüyü ekranlara getirdi.



Sarbi yazılmıştı

Benzer bir forma skandalı ülkemiz futbolunun önde gelen takımlarından Galatasaray'da da yaşandı. Tarihler 3 Mart 2004'ü gösterdiğinde Sarı Kırmızılı takım, UEFA Kupası'nda İspanyol temsilcisi Villareal'e konuk olmuş, bu maçı 3-0'lık skorla kaybetmişti. Bu mücadelede dikkat çeken görüntü ise Sabri Sarıoğlu'nun formasının arkasında yer alıyordu. Aslan'ın tecrübeli futbolcusu Sabri'nin formasının arkasında ismi 'Sarbi' olarak yazılmış, bu durum spor kamuoyunda çok konuşulan olaylar arasına girmişti.






Depay eski formayla çıkmıştı

EURO 2016 Elemeleri'nde, A Milli Futbol Takımı'nın grubunda yer alan Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti'yle oynadığı maçta da benzer bir hata meydana gelmişti. Portakallar'da Memphis Depay'ın, Çekler'den önce çıktıkları maç olan İzlanda mücadelesinin formasını giydiği görülmüştü. Bu detay formanın üzerinde yer alan tarih ve bayraklardan anlaşılmıştı.



#Sunderland
#Newcastle United
#forma skandalı
#sabri sarıoğlu
#Mbemba
9 yıl önce