|

Bir varmış bir yokmuş

Ligin 2. yarısında Sivasspor ve Eskişehir'i yenen Bursaspor karşısında da varlık gösteremeyen G.Saray, bu sezon 4. kez karşı karşıya geldiği Gaziantepspor karşısında mücadeleye İsail Sosa'nın attığı golleyenik başladı. Kalesinde gördüğü erken golü çıkarmak için yoğun çaba harcayan sarı-kırmızılılar, maçta çok önemli bir fırsat bulamadı. Galatasaray'ın gole en çok yaklaştığı an 66'da Culio'nun direkten dönen şutu oldu.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 13/02/2011 الأحد
Güncelleme: 00:08 - 13/02/2011 الأحد
Yeni Şafak
Bir varmış bir yokmuş
Bir varmış bir yokmuş

Lig tarihinde en kötü sezonlarından birini geçiren G.Saray, deplasmanda Gaziantepspor'a 1-0 mağlup oldu. Geçen hafta sahasında Eskişehirspor karşısında sezonun en iyi futbollarından birini oynayarak kazanan sarı-kırmızılı takım, Türkiye Kupası'ndan sonra ligde de Gaziantepspor'a mağlup oldu. Ligde geride kalan 21 hafta 10. yenilgisini Gaziantepspor karşısında alan G.Saray, bu sezon sadece 9 maçta sahadan galip ayrıldı. 4. dakikada, Cenk Tosun savunma arkasına kafa ile topu sarkıttı, topa iyi hareketlenen Sosa, ceza sahası içinde topla buluştu ve topu Zapata'nın bacak arasından ağlara gönderdi. 1-0 19'da G.Saray önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Hakan Balta'nın pasında Stancu göğsüyle kontrol etmek isterken top sekti ve Culio'ya gitti. Culio'nun ceza sahası içine çevirdiği topa Stancu kafa ile güzel bir vuruş yaptı ve Karcemarskas son anda kontrol etti.

CULİO'NUN NEFİS ŞUTU DİREKTEN DÖNDE

35. dakikada, Stancu'nun ceza sahasına gönderdiği serbest vuruşta, Emre Güngör kafa ile topu kornere gönderdi. 48'de Soso, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşu Zapata'dan döndü. 66'da Yekta'nın pasında Culio'nun ceza sahası dışından harika vuruşunda top üst direkten döndü. 69'da Cenk Tosun'un ceza sahası içinde boş pozisyonda şutu üstten auta gitti. 88'de Stancu'nun şutu savunmaya çarparak kornere gitti.


Bu durumdan biz de memnun değiliz

G.Saray'ın milli futbolcusu Servet Çetin, sarı-kırmızılı takımın içinde bulunduğu durumun kendilerini de mutlu etmediği öz eleştirisinde bulundu. Servet, hedeflerinin ligi en üst seviyede bitirmek olduğunu kaydetti.


Son 41 yılın en kötüsü

* Geçmiş yıllarda Türkiye ve Avrupa'da büyük başarılara imza atan G.Saray, Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Ligde geride kalan 21 hafta 10. yenilgisini dün gece Gaziantepspor karşısında alan sarı-kırmızılı ekip, 41 yıl sonra en kötü sezonlarından birini yaşadı. Ligde 1969-70 sezonunu 7 yenilgiyle kapatan G.Saray, bu yıl geride kalan 21 haftada 10 mağlubiyetle tarihi geçti.

* Sarı-kırmızılı takımın devre arasında kadrosuna kattığı kaleci Zapata, ikinci yarıda G.Saray formasıyla çıktığı 3 resmi maçta 6 gol yedi.

* G.Saray, ligde bu sezon oynadığı 21 maçın 9'unda gol atamadı.

* Ligde sadece 2 maçta sahadan berabere ayrılan sarı-kırmızılılar, 18 takım içinde eksi averaja sahip 10 takımdan biri oldu.


Kewell son anda kadrodan çıkarıldı

Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell, Gaziantep maçı kadrosundan son anda çıkarıldı. Teknik direktör Gheorghe Hagi, sağ arka adalesinde çekme olan Avustralyalı yıldızı riske atmamak için kadrodan çıkardı. Kewell'ın yerine genç Anıl Dilaver onbirde oynadı.









٪d سنوات قبل