|

Bir yıllık emeğin karşılığını aldık

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda, 200 metrede 19.76’lık derecesiyle şampiyona ve Türkiye rekoru kırarak altın madalyaya ulaşan Guliyev, “Ekip olarak bir seneden beri çalışıyorduk. Bunun karşılığını aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 11/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:39 - 11/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ramil Guliyev
Ramil Guliyev

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 200 metre finalinde 19.76’lık derecesiyle altın madalyaya ulaşan milli atletimiz Ramil Guliyev başarılarına bir yenisini eklerken göğsümüzü kabarttı.

Bu derecesiyle şamipyona ve Türkiye rekoru da kıran Guliyev, 19.72’lik Avrupa rekoruna da çok yaklaştı. 2017 Londra Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Guliyev, böylece kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna ise rekor kırarak ulaşmış oldu. Milli atlet, yarışa ve kazandığı başarıya ilişkin yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı. Yarış anındaki atmosferi değerlendiren milli atlet, “Güzel bir zemin vardı. Pist son derece uygundu. Stadyum da çok iyiydi. Türk taraftarların bizi yalnız bırakmaması da çok önemliydi. Kendi açımdan çok heyecanlı geçti. Ekip olarak bir seneden beri çalışıyorduk. Bunun karşılığını aldığımız için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

GÖZÜ AVRUPA REKORUNDA

Avrupa rekorunu kırmaya bir adım daha yaklaşması ile ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Guliyev, “Bu sene önümüzde yine Dünya Kupası var. Diamond Lig’lere davet aldım ve orada da koşacağım. Kulüplerde Süper Lig yarışı var. Orada da deneyeceğim. Umarım başarılı olurum” dedi. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda takım olarak yarışacakları 4x100 bayrak yarışı için de konuşan Guliyev, “Hedefimiz tabii ki altın madalyaya uzanmak. O branşta İngiltere de son derece başarılı. Onlarla bir mücadele vereceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yarış sonrası kendisini telefonla arayarak tebrik etmesini de değerlendiren milli atlet, “Sayın Cuhhurbaşkanımız bizzat arayarak tebrik etmesi hem gururlandırıcı hem de mutlu edici. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#​Almanya
#Berlin
#Ramil Guliyev
6 yıl önce