|

Biyonik adam Dirar

Fenerbahçe’nin Faslı oyuncusu Nabil Dirar, son haftalardaki performansıyla dikkat çekiyor. Kadro dışı kaldıktan sonra çalışmalarını aksatmayan ve kendisini hazır tutan Dirar, tüm testlerde de zirvede çıkıyor. Başarılı oyuncu, “Takım olarak birlik olmayı başardık. Konsantrasyonumuz da üst düzeyde” dedi.

Haber Merkezi
08:37 - 5/02/2019 mardi
Güncelleme: 08:43 - 5/02/2019 mardi
Yeni Şafak
32 yaşındaki Dirar bu sezon Fenerbahçe'de sadece 8 maçta (597 dakika) forma giyebildi.
32 yaşındaki Dirar bu sezon Fenerbahçe'de sadece 8 maçta (597 dakika) forma giyebildi.

Kadro dışı kaldıktan sonra teknik heyetin raporu doğrultusunda affedilen Faslı oyuncu Nabil Dirar takımın değişmezi oldu. Dayanıklılık ve kuvvet açısından en iyi oyuncu konumunda olan Dirar’ın fizik olarak çok üst düzeyde olduğu belirtildi. Performans antrenörü Niyazi Eniseler, Dirar için ‘Biyonik adam’ nitelendirmesi yaparken, “Fizik olarak çok üst düzeyde. Kadro dışı kaldığı dönemde çok iyi çalışmış, çalışmalarını aksatmamış” dedi. Dirar’ın bitmek bilmez bir enerjisi olduğunu söyleyen Eniseler, tecrübeli futbolcunun profesyonelliğiyle örnek bir isim olduğunu vurguladı. Faslı oyuncunun teknik heyetin yaptığı güce dayalı tüm testlerdeki verileri standardın üstünde çıkıyor. Genetik olarak çok güçlü olan Dirar’ın kas özellikleri, dayanıklılık ve koşu potansiyeli üst düzey kapasitede olduğu belirtiliyor.

En iyi 3 isim arasında

Kanatlarda takımın direnç gücünü artıran Nabil Dirar, maç başına koşu mesafeleriyle de öne çıkıyor. Mücadeleyi seven ve çok koşan bir oyuncu olan Faslı oyuncu, ortalama 12 kilometre koşu mesafesine sahip bulunuyor ve koşu ortalamalarında her maç takımın en fazla koşan oyuncuları arasında yer alıyor. 32 yaşındaki oyuncu, sahanın her yerinde kendisini gösteriyor. Orta sahada dinamizmiyle ve bitmez enerjisiyle dikkat çeken Dirar, ön alanda rakibe yaptığı pres, fiziksel gücü, kolay çalım yememesi ve mücadeleci yapısıyla da öne çıkıyor.

"Bana güveniyorlar"

Fenerbahçe’nin Faslı oyuncusu Nabil Dirar, teknik ekibin kendisine güvendiğini söyleyerek, “Ben de onların güvenini boşa çıkarmamak için sahada olduğum süre içerisinde takımım için maksimumu vermek adına mücadele ediyorum” dedi. Takım olarak kötü günleri geride bıraktıklarını kaydeden Dirar “Takım olarak birlik olmayı başardık. Artık birlikte defans yapıyoruz, birlikte hücuma çıkıyoruz. Takım olarak konsantrasyonumuz da üst düzeyde. İyi bir takım olmayı başardık. Biz büyük bir takımız. Büyük takım buralarda olmayı hak etmez, biz de hak etmiyoruz” dedi.



#Nabil Dirar
#Fenerbahçe
il y a 5 ans