|

Bosna Hersek sabaha kadar uyumadı

Bosna Hersek Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya kupası elemeleri kapsamında oynadığı son maçında Litvanya'yı 1-0'lık skorla geçerek, tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na katılırken, ülkede sporseverler gece geç saatlere kadar kutlama yaptı.

Cihan
00:00 - 16/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 11:55 - 16/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Bosna Hersek sabaha kadar uyumadı
Bosna Hersek sabaha kadar uyumadı

Litvanya'nın Kaunas kentinde yapılan ve ilk yarısı golsüz berabere sona eren maçın ikinci yarısında daha etkili bir oyun ortaya koyarak 68. dakikada Vedad İbişeviç'in attığı golle kazanan Bosna Hersek tarihinde ilk kez dünya kupası finali vizesi aldı.

Maçın sonuna kadar oyunu kontrol altında tutan Bosna Hersek, mücadeliyi 1 - 0'lık skorla kazanınca Bosna Hersek'in bir çok ilinde ve başkent Saraybosna'da taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Gösteriler gece geç saatlere kadar da sürdü.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaşayan taraftarlar maçı kentin merkezindeki BBI alışveriş merkezi önünde açık alanda izledi. Maçın bitmesinin ardından, başta başkent Saraybosna olmak üzere, ülke genelindeki kentlerinde caddelere akın eden vatandaşlar, Bosna Hersek'in ilk defa Dünya Kupası'na katılmanın sevincini yaşadı.

Bu arada, 1992-1995 yılları arasında kanlı bir savaş yaşayan Bosna Hersek'te başta Saraybosna olmak üzere diğer kentlerde caddelere dökülen halkın, savaştan sonra ilk kez böylesi coşkulu bir sevinç yaşadığı kaydedildi.

Bu arada Yugoslavya'dan ayrılan ülkeler ve Balkan ülkeleri de 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne damgasını vurdu. Türkiye'nin de mücadele ettiği D Grubu'nda Romanya, A Grubu'nda da Hırvatistan 2. olarak play - off oynamak için şans yakaladı. Bosna Hersek'in birinci olarak diretk gideceği G Grubu'nda ise bir diğer Balkan ülkesi Yunanistan 25 puan ve 2 gol eksik averajla 2. sırada kaldı ve play - off oynama hakkını elde etti.

Bosna Hersek'in yer aldığı G Grubu'ndaki son maçta Letonya ile deplasmanda karşılaşan Bosna Hersek, Vedad Ibisevic'in 68. dakikadaki golüyle 1-0 galip gelmeyi başarmıştı. Bosna Hersek ile aynı puana sahip Yunanistan ise sahasında Liechtenstein'ı 2-0 yendi. Ancak averajı Bosna'ya göre daha kötü olan Yunanistan, 5 farklı galibiyet alamadığı için 2. sırada kaldı.

Bosna Hersek 25 puan ve +6 averajla grubu lider tamamlarken, Yunanistan 25 puan ve +4 averajla 2. olmuştu.


11 yıl önce