|

Bosna Hersek'te özeleştiri zamanı

Brezilya'nın evsahipliğinde devam eden Dünya Kupası'na veda eden Bosna Hersek Milli Takımı'nın futbolcularından Vedad İbişeviç, 'Hepimiz sorumluyuz, kimimiz daha az, kimimiz daha fazla' dedi. Nijerya mağlubiyetinin ardından teknik heyet ve futbolcuların keyifsiz oldukları gözlendi.

Aa
00:00 - 24/06/2014 Salı
Güncelleme: 12:17 - 24/06/2014 Salı
Yeni Şafak
Bosna Hersek'te özeleştiri zamanı
Bosna Hersek'te özeleştiri zamanı

İbişeviç, Arjantin ve Nijerya ile oynadıklarını maçları kaybedip gruptan çıkamadıkları için duydukları üzüntüyü dile getirerek, "İlk turda elendik. Hepimiz sorumluyuz. Kimimiz daha az, kimimiz daha fazla. Ancak şimdi analiz yapma zamanı değil. Bireysel değil, takım halinde kazanıp, takım halinde kaybediyoruz. Hedefimiz, ikinci tura kalmaktı. Hepimiz buna inanıyorduk. Gerçekçi olup, 'gruptan çıkacak kadar iyi oynamadık' demeliyiz' diye konuştu.

Takım içindeki olumlu atmosferin 'sarsıldığını' kaydeden İbişeviç, bir an önce düzelmeleri gerektiğine işaret etti.

İran organize bir takım

İbişeviç, 'Birçoğumuz, uzun süredir bu takımdayız. Olumsuzlukları bir an önce unutmamız gerektiğini biliyoruz. İran maçına konsantre olmalıyız. İran, son derece organize bir takım. Arjantin maçında nasıl oynadıklarını gördük. Bize karşı daha fazla motive olmuş bir şekilde sahaya çıkacaklar. Çünkü bize karşı alacakları bir galibiyet, onları son 16 takım arasına sokabilir' ifadesini kullandı.

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılan Bosna Hersek'in turnuvadaki ilk ve tek golünü kaydeden İbişeviç, İran karşısında alacakları galibiyetle üzüntülerini hafifletebileceklerini belirterek, 'Umarım, gerçek yüzümüzü gösterecek, İran karşısında galip gelerek turnuvaya güzel bir şekilde veda edeceğiz' temennisinde bulundu.

Çalışmalar sürüyor

Dünya Kupası F Grubu'ndaki son maçını yarın TSİ 19.00'da İran ile yapacak Bosna Hersek, maçın oynanacağı Salvador'da çalışmalarını sürdürdü.

Arena Fonte Nova'daki antrenmana, hafif sakatlığı bulunan genç futbolcu Muhamed Beşiç dışında tüm futbolcular katıldı.

Antrenman sırasında hafif darbe alan Miralem Pjaniç de çalışmayı yarıda bıraktı. Pjaniç, antrenmanı takip eden gazetecilere yaptığı açıklamada, yarınki İran maçına kadar hazır olmayı umduğunu belirtti.


10 yıl önce