|

'Bowman ile Türkiye sınıf atlar'

Hollandalı şampiyon yüzücü İnge de Brujin, Phelps'in antrenörü Bowman'ı başa getiren Türkiye'nin büyük bir iş başardığını ifade ederek, 'O müthiş biri. Türk yüzmesine sıçrama yaptıracaktır' dedi.

Engin Albayrak
00:00 - 20/07/2014 Pazar
Güncelleme: 23:48 - 19/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
'Bowman ile Türkiye sınıf atlar'
'Bowman ile Türkiye sınıf atlar'

Yüzmenin Kraliçesi lakabı takılan, 4 olimpiyat, 6 dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğu ve rekorlarıyla bir döneme damga vuran İnge de Brujin Yeni Şafak'a konuştu.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışlarının onur konuğu olan Hollandalı yüzücü, 2 altın, 1 gümüş aldığı 1999 İstanbul'dan sonra kariyerinde tırmanışa geçtiğini söyledi. Brujin, 'Her yerde söylüyorum. İstanbul'un suyu sihirli galiba. Kariyerime müthiş bir ivme kazandırdı. 1999 İstanbul benim için müthiş oldu. Daha sonra dünya rekorları kırdım. 2000 Sidney Olimpiyatları'nda 3 altın, 1 gümüş madalya kazandım' diye konuştu.

TÜRKİYE HERŞEYİ İLE ÇOK GELİŞTİ

Amerikalı yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman'ın başdanışmanlığa getirildikten sonra Türkiye'nin yüzmede çıkışa geçeceğine inandığını belirten şampiyon yüzücü, 'Dünyanın en iyi antrenörlerinden olan Bowman'un Türk yüzücülerin çehresini değiştireceğini düşünüyorum. Eskiden Türkiye'de tesis vardı ama başarı yoktu. Şimdi hem tesisler, hem gelecek vaadeden yüzücüler ve Bowman gibi müthiş biri var. Türk yüzmesine sıçrama yaptıracaktır' şeklinde konuştu.

Boğazda yüzme şöleni bugün

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 26. düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı yarın İstanbul Boğazı'nda yapılacak. Kanlıca İskelesi'nden saat 10.00'da start alacak ve Kuruçeşme Parkı önünde son bulacak yarışa 45 ülkeden bin 749 sporcu katılacak.

10 yıl önce