|

Böyle milli takım sevgisi görülmedi!

Yeşil-Beyazlılar'ın Perulu futbolcusu Luis Advincula'nın her milli görevi adeta eziyete dönüyor. Başarılı oyuncu ülkesine gidip gelmek için çok uzun bir yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

Yeni Şafak
12:16 - 11/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:26 - 11/11/2015 Çarşamba
DHA

Bu yıl düzenlenen Cupa Amerika turnuvasında en iyi savunma oyuncusu seçildikten sonra Bursaspora transfer olan Luis Advincula, ülkesine gidebilmek için Bursa'dan İstanbul'a 4 saatlik araba ve deniz yolculuğundan sonra ulaşıyor. Perulu, ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İspanyanın başkenti Madrid'e 4 saatlik bir yolculuk yapıyor. Burada 1 veya 2 saati bulan bekleyişin ardından 12 saati bulan yolculukla Peru'nun başkenti Lima'ya uçuyor.



Ömrü uçakta geçiyor!

Luis Advincula, Türkiye'den Peru'ya gidebilmek için yaklaşık bir günü araba ve uçaklarda geçiyor. Buna bir de Peru'dan diğer ülkelere yapılan uçak yolculukları eklendiğinde Advincula'nın belkide bir günden fazlası uçaklarda geçiyor.



Luis Advincula 17 Ekimde Antalyaspor ile yapılan maç öncesinde yine milli takıma gitmiş, 20 saati aşan bir yolculuk sonrası Bursa'ya dönmüş ve 1 gün bile dinlenmeden maça çıkarak 90 dakika başarıyla görev yapmıştı.



Bursaspor'un Akhisar Belediyespor maçı öncesinde Peru'ya milli takım için 20 saatlik yolculuk yapan Advincula, Lima'da 14 Kasımda Türkiye saatiyle 04.15'te Paraguay maçında oynayacak. 17 Kasım'da ise yine Türkiye saatiyle 23.00'te Brezilya ile karşılaşmada yer alacak olan Advincula, yaklaşık 20 saati bulacak yolculuk ardından 19 Kasımda Bursa'ya dönecek ve 1 günlük çalışmanın ardından Akhisar Belediyespor karşılaşmasına hazırlanacak.



#Bursaspor
#Peru
#Luis Advincula
8 yıl önce