|

Braga'nın kontratakları ve kanatlarına dikkat

Fenerbahçe Teknik Direktörü, Portekiz ekibi Braga’nın savunmadaki dengesini bozacak, rakibin etkili oyuncusu Ahmed Hassan’ı ise Alves’le durduracak. Mehmet Topal, Josef ve Ozan Tufan'dan kurulu orta sahanın yapacağı presle de rakibin sıfıra inmesinin önüne geçilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:34 - 9/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi Braga'nın Porto'yu 3-1 yendiği maçı tribünde izleyen Fenerbahçe antrenörü Pedro Riberio, Portekiz temsilcisiyle ilgili ayrıntılı raporunu teknik direktör Vitor Pereira'ya sundu. Riberio, daha çok kanat hücumuyla rakiplerinin üzerine giden Braga'nın çabuk organize olup geniş alanlara top atabilen, orta alanda çabuk paslaşan, topun hızını artıran, defans arkası koşularını iyi yapan ve etkili kontratağa çıkan bir ekip olduğunu belirtti.



Pedro Riberio, F.Bahçe'nin Braga karşısında en büyük avantajının Mehmet Topal-Josef ve Ozan Tufan'dan oluşan savunma ağırlıklı orta saha olduğu tespitinde bulundu. Rapor doğrultusunda Pereira, oyun sisteminde savunmada yapacağı adam paylaşımı ve bölge kontrolü sayesinde rakip kanat oyuncularının çizgiye inmelerine izin vermemeyi planlıyor. Braga'nın kanat hücumlarına karşı Fenerbahçe'nin bek oyuncuları da öncelikli olarak savunmayı düşünecek ve rakibe boş alan bırakmayacak. Robin van Perise tecrübesiyle rakip defansın çizgisini bozabilecek ve Lokomotiv Moskova maçında olduğu gibi stoperleri sürekli meşgul edip boş alanlar oluşturması planlanıyor.



FORVET AHMET HASSAN'A ÖZEL ÖNLEM


Braga'nın orta saha ve hücum arasındaki pas akışını sağlayan en önemli isim Mauro. Bu futbolcu yüzde 90'lık pas isabeti istatistiğiyle Portekiz ekibinin orta sahadaki beyni ve hücumu yönlendiren isim. Braga'nın forvet hattındaki en önemli isimlerinden biri olan Ahmed Hassan. Mısırlı forvet, 1.92 lik boyu ile kanatlardan gelen ortaları indirip forvetteki partnerine veya diğer arkadaşlarına bitiriş veya hücum bölgesindeki oyun kurgusu için uygun alanlar oluşturuyor. Pereira, Ahmed Hassan'ı Alves ile durduracak ve hava hakimiyeti tanımayacak.



Oyun disiplininden taviz vermemeliyiz


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, taktik çalışmalarında futbolcularından oyunun yönünü çabuk değiştirmelerini, hızlı oyun ve hızlı pas trafiği istedi. Braga'nın detaylı analizini oyuncularına anlatan Portekizli teknik adam, rakibin en önemli silahının kanat hücumları ile kontrtaklar olduğunun altını çizdi ve öncelikli olarak kanat koridorunu keseceklerini, savunmada çok dikkatli olacaklarını vurguladı. Pereira, "Avrupa Ligi'nde önemli hedeflerimiz var. Bu hedeflerimize ulaşmak için herkesin kalitesini sahaya yansıtmasını bekliyorum. Braga karşısında sabırlı oynamalıyız, 90 dakika boyunca disiplinden asla taviz vermemeliyiz. Gol yemeden maçı kazanmalıyız. Savunmayı hücum hattından başlatmalıyız. Kaybettiğimizde topun arkasına çabuk geçmeliyiz, rakibe hızlı atak şansı vermemeliyiz. Bunu başarırsak turu geçeriz” dedi.



Luis Nani dönüyor






Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, Braga ile oynayacakları maçın 11'ini büyük ölçüde belirledi. Kaleyi yine Fabiano'ya emanet edecek Portekizli hoca, Beşiktaş derbisinde yedek soyundurduğu, Akhisar Belediye maçında ise kadroya almadığı Nani'yi bu kez Braga maçında ilk 11'de sahaya sürecek. Savunma, orta saha ve hücumda fazla değişiklik düşünmeyen Pereira, forvette ise yine Robin van Persie'ye görev verecek. İleri üçlü Volkan Şen-Nani-van Persie'den oluşacak. Savunma hattı Şener-Alves-Kjaer-Caner Erkin, orta saha ise Mehmet Topal-Josef ve Ozan Tufan'dan oluşacak.



Gökhan Gönül yetişmiyor


Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle ligde Akhisar deplasmanında forma giyemeyen Gökhan Gönül'ün Braga maçında da forma giymesinin zor olduğu belirtildi. Dün yapılan antrenmana çıkmayan tecrübeli oyuncunun ağrılarının devam ettiği ve Braga karşısında oynamasının zor olduğu, ancak son durumunun maç günü yapılacak son kontrolden sonra belli olacağı belirtildi. Ancak Şener'in performansı teknik heyeti rahatlatıyor. Sağ bekte Şener forma giyecek.



Braga maçına Fransız Turpin


Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Portekiz'in Braga ekibiyle yarın oynayacağı karşılaşmayı, Fransız hakem Clement Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcılıklarını Frederic Cano ve Nicolas Danos yapacak. Cyril Gringore'un dördüncü hakem olacağı maçta Benoit Bastien ve Fredy Fautrel ise ilave yardımcı hakem olarak görevlendirildi.




#UEFA Avrupa Ligi
#Fenerbahçe
#Braga
#Mehmet Topal-Josef
8 yıl önce