|

Braga'yı çözdü

Portekizli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacakları rakipleri hakkında edindiği bilgileri futbolcularıyla paylaştı. Carvalhal'a göre Braga'nın orta saha ve forveti çok hızlı. Defansta ise yan top zaafları var. Barbosa, Silva ve Viana dikkat edilmesi gereken futbolcular

Engin Albayrak
00:00 - 12/02/2012 Pazar
Güncelleme: 01:09 - 12/02/2012 Pazar
Yeni Şafak
Braga'yı çözdü
Braga'yı çözdü

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Salı günü UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacakları Broga'nın şifrelerini çözdü ve bunu futbolcularıyla paylaştı. Beşiktaş'ın Portekizli teknik adamı kendi ülkesinin takımı karşısında tur şanslarının daha fazla olduğunu söylerken futbolcularına "Bu bizim onur maçımız. Turu geçmeliyiz" dedi. Carvalhal, Braga'yı ise şöyle anlattı: "Braga yıllardır orta sahada her zaman hızlı adamları tercih ediyor. Takım için ara pası çok önemli. Ve bizim de defansımızın en kötü özelliği ara paslarında hataya düşüyoruz. Bu konuda dikkatli olmalıyız. Helder Barbosa, Alan Silva ve Hugo Viana dikkat etmemiz oyuncular. Araya çok iyi top atabiliyorlar. Hugo Viana özellikle çok iyi şut atan bir futbolcu. Ceza sahası dışından çok dikkat edilmesi gereken bir adam. Hücumun en ilerisinde oynayan Lima çok iyi bir oyuncu ve çok hızlı. Adeta golü koklar. Defansın arkasına çok koşu yapar. Helder Barbosa da çok hızlıdır ve bir kanat oyuncusunda bulunması gereken bütün özellikleri taşır. Kaptanları Alan'ın öldürücü ara ara paslarına dikkat etmeliyiz. Kaleci Quim 36 yaşında çok tecrübeli biri. Benfica'da da uzun yıllar oynadı. Savunmada tecrübeli futbolcuları bulunuyor. Yan top zaafları var. Bunu değerlendirebilirsek işimiz kolaylaşabilir."


Simao-Viana takası gündemde

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, yönetime performansından memnun kalmadığı Simao'nun gönderilip yerine UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacakları Braga'nın yıldız oyuncusu Hugo Viana'nın alınmasını önerdi. Beşiktaş yönetiminin sözleşmesi gelecek yıl sona erecek olan Viana için, kulübü ile temasa geçeceği öğrenildi. İki yıl önce Valencia kulübünden Braga'ya bedelsiz olarak transfer olan Viana'nın menajerliğini, Beşiktaş'ta bir çok futbolcusu bulunun Jorge Mendes yapıyor.



12 yıl önce