|

Brezilya çok uzak

İlk randevuda 3-1 yenildiğimiz Macaristan karşısında gol için 63 dakika bekledik. Burak ile sevindik; 71'de Semih'in büyük hatasında adeta yıkıldık. Hollanda'nın da Romanya'yı yenmesiyle çifte bayram yaşayalım derken yine aynı hikayeyi dinledik

Taha Güvendi
00:00 - 27/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:39 - 27/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Brezilya çok uzak
Brezilya çok uzak

Grupta ilk 5 maçında yaşadığı puan kayıplarıyla ülkemizi hayal kırıklığına uğratan Türkiye'nin Macaristan maçında galibiyetten başka şansı yoktu. 'Ya tamam ya devam' sözü ise bu karşılaşma öncesi sayfalarca yapılacak yorumları tek başına özetleyecek kadar güçlü duruyordu beyaz kağıt üzerinde. Bu kadar önemli bir karşılaşmada kendi evinde Macaristan'a puan kaptıran Milliler, Brezilya hayallerini de suya düşürdü: 1-1. Maçın başlamasıyla birlikte Arda sazı eline aldı. Yıldız oyuncunun geliştirdiği ataklar ile gol arayan Millilerimizde 17. dakikada Umut gole çok yaklaştı ancak kaleciyi de geçen golcü futbolcu, topu ağlara gönderemedi. 23. dakikada Macarlar kalemizde etkili olurken, Vanczak'ın kafa vuruşunda Onur kalesini gole kapadı; ardından topun üst direkten oyun alanına dönüşünde şans yanımızdaydı. İlk yarının son 5 dakikasında, art arda net gol pozisyonlarından yararlanamadık. Burak 40'da ceza sahası içinden topu auta yolladı 1 dakika sonra ise Alper'in pasına çizgide dokunamadı. İkinci yarı, ilk 45 dakikaya benzer bir şekilde başladı. Tek fark karşılıklı gollerin olmasıydı. 63'te Arda'nın ortasına iyi yükselen Burak Yılmaz, gollerine milli Takım formasıyla da devam etti: 1-0. Macaristan'ın bu gole cevabı ise gecikmedi. Semih'in büyük hatası sonrasında topu önünde bulan Böde, skoru eşitledi: 1-1. Galibiyet golünü arayan Milliler, son dakikalara hayati önem taşıyan 3 puanı getirecek golü sığdıramadı.

Boş geçmiyor 650. gol Burak'tan

Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nin gol kralı Burak Yılmaz, adını bir kez daha tarihe yazdırdı. Son 10 resmi maçında 11. golüne ulaşan Burak, milli takımın 650. golüne imzasını attı. Burak, milli forma altında da 8. golüne ulaştı.

Abdulalh Avcı: Şansımızı zorlayacağız

Macaristan beraberliği sonrası taraftarlar tarafından istifa tezahüratlarıyla sahadan uğurlanan teknik direktör Abdullah Avcı, çalıştıkları senaryoların hepsini harfiyen uyguladıklarını ancak oyuncuların çok istediklerini alamadığını söyledi. 'Son derece kontrollü, dengeli, oyun disiplinine sadık kalarak oynadık. Taç atışı ve duran toplarda etkili olabilecek bir takım olduklarını da biliyorduk. Yüksek bir takımdı rakibimiz. Oyuncularım bugün çok istedi, her türlü pozisyonu denediler' diyerek karşılaşmayı özetleyen Avcı, Dünya Kupası'na gitme şansı için 'Şansımız ufak da olsa var tabii ki. Şansımızı sonuna kadar zorlayacağız' yorumunu yaptı.

Hollanda bize çalıştı: 4-0

Hollanda, Romanya karşı-sında millilere yarayan sonuçla sahadan ayrıldı. Firesiz devam eden Hollan-da, 12'de Van der Vaart, 56 ve 65'te Persie, 90'da Lens'in golleriyle Romanya'yı 4-0 mağlup etti. Estonya ise Andor-ra'yı 2-0 ile geçti.

Almeida attı Sivok sakatlandı

Portekiz deplasmanda Azerbaycan'ı 2-0 mağlup ederken goller Alves ve Beşiktaşlı Almeida'dan geldi. Çek Cumhuriyeti'nin Ermenis-tan'ın 3-0 yendiği maçta Sivok, 43'te sakatlanarak kenara alındı.

Atilla'nın torunları!

Milli randevuda dün fair-play örnekleri sergilenirken bir grup taraftar Macar taraftarlara dostluk mesajı verdi: 'Biz de Atilla'nın torunlarıyız' pankartı dünün anlamlı cümlesiydi.

U20'ler bu kez berabere: 1-1

FIFA U20 Dünya Kupası'na hazırlanan U20 Milli Takı-mı, Pazar günü 2-1 yendiği Portekiz ile bu kez 1-1 berabere kaldı. 57. dakikada Ercan'ın golüne 90+2'de Agostinho cevap verdi.


11 yıl önce