|

Brezilya mı Almanya mı?

Dünya Kupası'nda iki günlük aranın ardından yarı final heyecanı bugün oynanacak iki maçla başlıyor. Bir yanda ev sahibi Brezilya, diğer yanda turnuvanın göze hoş futbolunu oynayan takımlardan, Fransa'yı bir önce turda evine göndermiş Almanya…

Yusuf Aydın
00:00 - 8/07/2014 Salı
Güncelleme: 00:04 - 8/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Brezilya mı Almanya mı?
Brezilya mı Almanya mı?

Daha önce 22 kez karşılaşan iki ülke, Dünya Kupası'nda ise ikinci kez birbirlerine rakip olacak. İlk ve son randevuda 2002 finalinde Almanya'yı 2-0 yenen Brezilya, kupanın sahibi olmuştu. İkinci randevu ise tam bir taktik savaşına sahne olacak. Almanya düzenli ve pozisyona dayalı futbol oynarken, Brezilya özellikle Kolombiya karşısında agresif bir oyun ortaya koydu. Bu mücadelede, özellikle maçın ilk bölümlerinde kendi futbolunu rakibine empoze ettirecek takım, avantajlı olacaktır.

MESUT'UN YERİ GARANTİ DEĞİL

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, Fransa karşısında Philip Lahm'ı sağ bek oynatırken, orta saha üçlüsünü ilk kez Schweinsteiger, Toni Kroos ve Sami Khedira'dan oluşturdu. Bu isimlerin yeri aynı kalacak gibi ancak hücum hattında belirsizlikler hakim. Klose, Fransa karşısında etkiliydi ancak ilk 11'de Müller tercihi daha ağır basıyor. Mario Götze de ilk 11 için yüksek ihtimal. Andre Schurrle de kanatlarda Brezilya defansının arkasına sarkacak bir pozisyonda olacak gibi. Mesut Özil'in ilk 11'deki yeri şu an için garanti değil. Löw'ün bol alternatifli hücum tercihini önceden tahmin etmek çok zor.

PENALTILARA GİDERSE ALMANYA'YA YARAR

Brezilya Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari ise Neymar'ın sakatlığı gibi bir probleme sahip. Neymar'ın yerine ofansif bir orta saha monte edip 4-2-3-1 sistemiyle devam edebilir ya da Kolombiya maçında cezalı olan Luiz Gustavo'yu ilk 11'e alarak agresif bir orta saha düzeniyle 4-3-3'ü tercih edebilir. Eğer Brezilya, 4-2-3-1 dizilişiyle sahada olursa Neymar'ın rolüne Oscar soyunabilir. Brezilya'nın anahtar oyuncusu olur. Almanya'da da beyin görevi Schweinsteiger'de olacaktır.

Almanya, yavaş, sabırlı paslara dayalı bir oyunu tercih edecektir. Brezilya ise şiddetli bir mücadele ve hızlı top çevirmek isteyecektir. İki takım da tur için eşit yüzdeye sahip olsa da Almanya, bir adım önde diyebiliriz. Olası bir penaltı halinde ise Almanya'nın avantajlı olduğu kuşkusuz. Çünkü, Dünya kupaları tarihinde maçları 4 kez penaltılara giden Almanlar, tümünden de üstün çıkmayı başardı.

- 12 Dünya Kupası'nda 2. kez birbirine rakip olacak. Brezilya ile Almanya toplamda ise 22. kez mücadele edecek. Sambacılar, Almanya'ya karşı 12 kez sahadan galip ayrılırken Almanya 4 galibiyet aldı, 5 maç berabere bitti.

- 105 Turnuvada en çok maça çıkan takım olan Almanya, Brezilya önünde kupadaki 105. maçını oynayacak. 3 şampiyonluğu bulunan ve 18. kez Dünya Kupası sahnesine çıkan Panzerler, son zaferini 24 yıl önce yaşadı.

- 103Turnuvadaki 103. maçına çıkacak Brezilya, Dünya Kupası'nın en fazla galibiyet alan takımı olma unvanına sahip. Sambacılar kupa tarihinde 70 kez galibiyet elde etti, 17 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı.

- 4 Turnuva takımı olarak bilinen Almanya, Dünya Kupası'nda tarihi bir başarıya imza attı. Almanya, 24 yıldır Dünya Kupası'na hasret olsa da son 4 organizasyonda adını yarı finale yazdırarak bir ilki gerçekleştirdi.

Maçın hakemi Suarez'in ısırığını görmeyen Rodriguez

2014 Dünya Kupası'nda Almanya ile ev sahibi Brezilya arasında oynanacak olan yarı final mücadelesinde Meksikalı hakem Marco Rodriguez düdük çalacak. Rodriguez, Dünya Kupası'nda olaylı İtalya-Uruguay maçını yönetti. Bu maçta Uruguaylı Luis Suarez, rakip defans oyuncusu Chiellini'yi omzundan ısırdı; Suarez'in 9 maç ve 4 ay sahalardan men edildiği bu pozisyonu hakem görmedi. Meksikalı hakem, maç sonrasında bu pozisyonda hatalı olduğunu açıklamıştı.

Almanya Mesut'tan çok memnun

Dünya Kupası'ndaki performansıyla eleştirilen Mesut Özil'e Almanya'nın asistan hocası Hansi Flick sahip çıktı. Flick, Mesut'un 4-3-3 sisteminde açık kanat olarak görev yapmasından memnun olmadığı iddialarını yalanlayarak 'Mesut alışkım olduğundan daha farklı bir pozisyonda oynuyor ve şu an farklı bir görevi var. Biz Mesut'tan çok memnunuz. Top ayağındayken takıma güven veriyor' ifadelerini kullandı.

LİONEL MESSİ'nin rüyası Dünya Kupası

Hollanda ile yarın oynayacakları yarı final maçı öncesi soruları yanıtlayan Arjantinli Lionel Messi, en büyük hayalinin Dünya Kupası şampiyonluğu olduğunu belirtti. 'Altın ayakkabı mı, Dünya Kupası mı?' şeklindeki soru üzerine, her zaman kupayı tercih ettiğini belirten Messi, 'Dünya Kupası'nı kazanmak futbolcunun kariyerinde gelebileceği en yüksek mertebe. Çocukluğunuzdan beri hayalini kurduğunuz, asla vazgeçmeyeceğiniz rüyanız. Xavi, Iniesta ve Pique'ye Dünya Kupası'nı kazanmanın nasıl bir duygu olduğunu sorduğumda, kelimelerle ifade edilmeyen bir duygu olduğunu söylediler' ifadelerini kullandı.

RODRİGUEZ'İN GOLÜ SANAT ESERİYDİ

Arjantin ve Brezilyanın karşı karşıya kalmasının herkesin istediği bir final olup olmadığı sorusuna ünlü futbolcu, 'Tabii ki Güney Amerika ülkelerinin karşılaşacağı bir final özel olacaktır.

Ama öncelikle oraya ulaşmamız gerek. Şu anda tüm odağımız önümüzdeki Hollanda maçında' cevabını verdi. James Rodriguez'in çok özel bir futbolcu olduğunu belirten Messi, Uruguay'a attığı golün sanat eseri olduğunu söyledi.

Neymar ve Thiago Silva yok

Kolombiya karşısındaki çeyrek final mücadelesinde, Juan Zuniga'nın müdahalesiyle sakatlanan Brezilya'nın en önemli kozu Neymar, sakatlığı; savunmanın göbeğinde önemli bir görev üstlenen Thiago Silva da Kolombiya maçında gördüğü sarı kart sonrası cezalı olması nedeniyle bugün forma giyemeycek. Almanya'da ise kritik karşılaşma öncesi 22 yaşındaki savunmacı Shkodran Mustafi dışında eksik bulunmuyor.

Dünya Kupası turu

- Çeyrek finalde Arjantin'e elenen Belçika, başkent Brüksel'de coşku içinde karşılandı. Kafileyi havalimanında karşılayanlar arasında geçici Başbakan Elio Di Rupo da yer aldı. Kafileyi Belçika Kralı Philippe de sarayda kabul etti.

- FIFA, özel misafirler ve sponsorları için Hollanda'dan turnuvanın başından beri kaldığı otelin boşaltmasını istedi.Hollanda karara tepki gösterirken, kafile otelden ayrılarak yarı final maçını oynayacağı Sao Paulo kentine gitti.

- İtalya'da savcılık Luis Suarez'in Chiellini'yi omuzundan ısırdığı için dava açtı. Roma Mahkemesi, Çevre ve Tüketici Hakları Derneği'nin şikayeti üzerine Uruguaylı futbolcunun İtalya'ya dönüşünde yargılanabileceğine karar verdi.


10 yıl önce