|

Bu çılgın oyunla olmaz

Gole giden ayakları kuvvetli olan Napoli’ye karşı hücuma dönük futbol oynatılmasının büyük çılgınlık olduğunu öne süren İtalyanlar, Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'a 10 üzerinden 5 puan verdi. Napoli Teknik Direktörü Rafael Benitez ise 10 üzerinden 10 puan aldı

Yeni Şafak
04:00 - 21/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:21 - 20/02/2015 Cuma
Diğer
Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi’nde Napoli’ye sahasında 4-0 mağlup olurken İtalyan basını, bordo-mavili takımın yenilgisini teknik direktör Ersun Yanal’a bağladı. Gazeteler, Yanal için “Bu çılgın oyunculara karşı hücuma yönelik oynadı. Bu şekilde olmaz, eldeki bu oyuncu grubuyla olmaz” eleştirisini yöneltti. İlk sayfasını dün Roma'da Fenenoordlu taraftarların yaptıkları karmaşaya ayıran La Gazzetta dello Sport, Trabzonspor-Napoli maçı haberini "Gabbiadini Türk işleri yaptı. Gol ve asistiyle Napoli'yi uçurdu" başlığıyla verirken, "Napoli ilk yarıda Trabzonspor'u sersemletti" ifadesini kullandı. Ara transferde Sampdoria'dan Napoli'ye geçen Manolo Gabbiadini'nin 5 maçta 4 gol attığına dikkat çeken gazete, Trabzonspor'un mütevazi ekibinin Napoli'nin kolektif oyununun ortaya çıkmasına yardımcı olduğunu yazdı.

TRABZONSPOR TEPETAKLAK

Corriere dello Sport ise maç haberini ilk sayfasında manşetten "Napoli Show" başlığıyla verirken maçın geniş haberini iç sayfasında "Bu Napoli lunaparklık" manşeti ile yayınladı. Gazete "Gösteri ve eğlence: Benitez'in takımı Trabzonspor'u tepetaklak etti" ifadesini kullanırken, maç karnesinde Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal için, “Taktiksel hata yaptı" yorumunda bulunup, 10 üzerinde 5 puan verirken, Benitez'e ise 10 puan verdi. La Rebubblica maç için, “Benitez'in takımı, Türkleri imha etti. Benitez, Napoli'deki teknik direktörlüğü boyunca 50'inci galibiyetini Türkler karşısında elde etti. Henrique, Higuain ve Gabbiadini, daha ilk yarıda rakiplerinin işini bitirdi. Trabzon'un sahasında Napoli tam konsantre ve sertti”, Tuttosport da “Benitez'in Avrupa şovu. Takımının bir üst turunu neredeyse garantiledi. Napoli, 90 dakika boyunca rakibine ve onun ateşli taraftarına işkence yaptı” yorumlarını yaptı. 
#Trabzonspor
#Ersun Yanal
#İtalyan basını
9 yıl önce