|

Bu eğitim bir Dortmund'da var bir onlarda

Futbol eğitiminde ilkleri gerçekleştiren Altınordu, Almanya'da Borussia Dortmund ve Hoffenheim'ın kullandığı Footbonaut sistemi (Passense) ve İngiltere'deki Shilton Tablası'nı Türk mühendisleri ile geliştirerek altyapıda kullanmaya başladı.

Yeni Şafak
16:05 - 7/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:18 - 7/02/2015 Cumartesi
DHA

Passense'i 3 ay gibi kısa bir sürede Sait Altınordu Tesisleri'ne monte ettiklerini belirten Mühendis Burak Dodan, "Sistemde futbolcuların pas, şut, refleks süresi ve top kontrolünü en iyi seviyelere ulaştırması hedeflendi. Antrenmanda birkaç haftada geliştirilen teknik kapasite, bu sistemle birkaç güne iniyor" dedi.


Shilton Tablası hakkında bilgi veren Mühendis İlter Bakumdi, ise kalecilerin refleks sürelerini kısaltmak, sağ ve sol el kabiliyetlerini eş seviyeye ulaştırmak, karmaşık pozisyonlarda doğru karar verebilme yetisini iyileştirmeyi hedeflediklerini söyledi.


Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Almanyada maliyeti 1 milyon olan Passence sistemini 100 bin TL'ye kurduklarına dikkat çekerek, "Oyuncuların doğru gelişimi için her kulübün bu sistemlerle çalışması şart. Çünkü ölçemediğiniz işte başarılı olamazsınız. Bu sistemleri Türkiyede ilk kez uygulayacağımız için gururluyuz" diye konuştu.

#Borussia Dortmund
#Hoffenheim
#Altınordu
9 yıl önce