|

Bu ne hal Baroni!

Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılan Cristian Baroni'nin, Corinthians formasıyla bu sezon 62 maçın yalnızca 22'sinde forma giymesi Sao Paulo ekibine hayal kırıklığı yaşattı.

Yeni Şafak
17:00 - 16/10/2015 Cuma
Güncelleme: 17:01 - 16/10/2015 Cuma
Diğer

Cristian Baroni transferi Corinthians için tam bir hayal kırıklığı oldu. Sezon başında Fenerbahçe'den Brezilya ekibine giden oyuncu, şu ana kadar takıma neredeyse hiç katkı sağlayamadı.



skorer'de yer alan habere göre, sarı-lacivertli ekiple yollarını ayırdıktan sonra bir süre boşta kalan Baroni, ardından eski takımı ile ocak ayında el sıkışırken, o günden bu yana fazla forma şansı bulamadığı, bulduğu maçlarda da kendisini gösteremedi.



Corinthians ile bu süreçte sadece 12 maçta forma giyen deneyimli orta saha oyuncusu, 15 maçın kadrosuna alınmadı, 13 karşılaşmada ise maçı yedek kulübesinden izledi, oyuna dahil edilmedi. Brezilya 1. Ligi'nde 5 ve Libertadores'te 1 olmak üzere bu sezon 6 maçta forma şansı bulabilen Sambacı futbolcu, skora katkıda bulunamadı. Cristian sadece Seri A sezonu öncesinde Paulista Bölgesel ligindeki Ituano maçında şubat ayında bir gol atabildi, o da penaltı vuruşundan geldi.



En çok kazanan oyuncular arasında


Corinthians Kulübü'nde 1.5 milyon euro'luk maaşıyla Brezilya için ciddi bir rakam alan ve takımın en çok kazanan oyuncuları arasında yer alan Cristian, maliyet-fayda orantısı açısından neredeyse sıfır çekti. 2015 yılının tamamı hesaba katıldığında, Serie A öncesindeki Paulista Ligi'yle birlikte Cristian 62 maçın sadece 22'sinde görev aldı.



Edu atıyor, Baroni atamıyor

Son olarak dün gece siyah-beyazlılar Goias ile karşı karşıya gelirken, maçtan 3-0 galip ayrıldı. Bir başka eski Fenerbahçeli Edu Dracena'nın ilk 11'de başladığı ve gollerden bir tanesine imza attığı mücadelede Cristian ancak 87. dakikada oyuna dahil edildi. Savunma oyuncusu olan Edu'nun gol sayısı, takım arkadaşınınkini geride bırakması dikkat çekti.



İlgilenen bir takım yok

Brezilya basınında Cristian'ın durumunu masaya yatıran bir habere imza atıldı. Oyuncunun kulüpteki geleceğinin tehlike altında olduğuna dikkat çekildi ve gelecek yıl Corinthians'ta olmayabileceği vurgulandı. Cristian'ın kazandığı parayla nerdeyse hiç forma giymemesi arasındaki büyük tezata dikkat çekilirken, bunun kulübe büyük bir maliyet yükü getirdiğinin altı çizildi. Sao Paulo ekibiyle 2017'ye kadar kontratı olan oyuncuya teklif beklendiği ancak şu ana kadar ilgilenen bir takım olmadığı kaydedildi



Cristian ile ilgili yapılan yorumlarda, oyuncunun fizik olarak oldukça güçsüz olduğunun altı çizildi. Teknik direktör Tite'nin bu yüzden tecrübeli ismi tercih etmediği vurgulandı.



Yeşil sahadaki mevcut durum Cristian'ın dış görünüşüne de yansıdı. Türkiye zamanlarında saçlarıyla ön plana çıkan futbolcunun bu kez sakala ağırlık verdiği görüldü.










#cristian baroni
#Corinthians
#performans
#fenerbahçe
9 yıl önce