|

Bulgaristan'da test skandalı: Bir futbolcu 20 kişiye koronavirüs bulaştırdı

Bulgaristan'da Tsarsko Selo ile Cherno More takımları arasında oynanan maç öncesi yapılan koronavirüs test sonuçlarında hata yapıldı. Mücadelede forma giyen bir futbolcunun testinin pozitif olduğu maç sonrasında öğrenildi. Daha sonra iki takıma yapılan testlerde 20 kişide koronavirüse rastlandığı açıklandı.

16:46 - 6/07/2020 Pazartesi
Güncelleme: 17:03 - 6/07/2020 Pazartesi
AA
Testi gerçekleştiren laboratuvar hatasını kabul etti.
Testi gerçekleştiren laboratuvar hatasını kabul etti.

Bulgaristan'da oyunculara maç öncesinde yapılan yeni tip koronavirüs testlerinde yaşanan hata, ağır sonuçlara yol açmış olabilir.

Tsarsko Selo ile Cherno More takımları arasında geçen hafta perşembe günü yapılan lig karşılaşmasında forma giyen bir oyuncunun test sonucunun pozitif olduğu, maç sonrasında anlaşıldı.

Testi gerçekleştiren laboratuvar, maçta forma giyen Tsarsko Selolu savunma oyuncusu Martin Kavdanski'nin test sonucunda hata yapıldığını ve futbolcuda koronavirüs tespit edildiğini maçtan sonraki gün duyurdu.

20 kişinin testi pozitif çıktı

Tsarsko Selo Kulübünden yapılan açıklamada ise söz konusu karşılaşma öncesi takıma yapılan test sonuçlarında pozitif vakaya rastlanmadığı vurgulandı. Yaşananların ardından takıma yapılan testte oyuncular Ivaylo Ivanov, Iliya Dzhamov ve Kiril Troharov'un sonucunun pozitif çıktığı da belirtildi.

Bulgaristan basınında yer alan haberlere göre, Tsarsko Selo'nun sahibi Stoyne Manolov'da da yeni tip koronavirüs tespit edildi.

Cherno More Kulübü ise bugün yapılan testte 16 kişide yeni tip koronavirüs tespit edildiğini ve takımın karantinaya alındığını açıkladı.

#Bulgaristan 1. Futbol Lig
4 yıl önce