|

'Bundan sonra formayı hak eden giyecek'

'Bu forma bu ülkenin forması. Oram ağrıyor, buram ağrıyor artık yok. Bu formayı bundan sonra ölerek bayılarak isteyen giyecek''Silah çekme olayı gece kulübÜnde oldu. Biz kaybedilen Hollanda maçını seyredip kahrolurken onlar üzüntüden mi gitmiş oraya''Her hata yapanı kadroya almasak, oynatacak oyuncu kalmaz. Gökhan Töre kampa katıldığında neşeli ve istekliydi. Şimdi hüngür hüngür ağlıyor'

.
00:00 - 10/10/2014 Cuma
Güncelleme: 00:44 - 10/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
'Bundan sonra formayı hak eden giyecek'
'Bundan sonra formayı hak eden giyecek'

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde basın toplantısı düzenlerken toplantının gündemi karşılaşmadan çok Gökhan Töre-Hakan Çalhanoğlu-Ömer Toprak arasındaki silah çekme diyaloğuydu. 'Teknik konulara daha çok ağır vereceğim ama yanlış anlaşılmaları önlemek için bazı şeyleri anlatmalıyım' diyerek söze giren Terim, 'Hatalı oyuncuları atmaya kalksak takımı çıkaramayız. Ben bir hata yaptım ve 21 yaşındaki çocuğa sahip çıktım, Türk halkından özür diliyorum. Silah çekme olayı, kamptan sonra otelde mi oldu, gece kulübünde mi? Biz yardımcılarımla kaybedilen Hollanda maçını seyredip kahrolurken gece kulübünde başlayan bir hadise yazılıyor. Herhalde üzüntüden gittiler' ifadelerini kullandı.

7 MAÇ OYNATMADIM

Terim, sitemkar sözlerine şöyle devam etti: 'Almanya'ya gittiğimizde olayı Ömer'den duydum ama kabul edemem. Ben de evlat sahibiyim, hiçbir zaman kabullenemem. Öğrendikten sonra Gökhan Töre'yi 7 maç boyunca oynatmadım. Bu sefer de anneleri konuşturdunuz ve beyanat verdirdiniz. Siz hasta mısınız... Bu seferde babayı konuşturuyorsunuz. Ruhları da sakatlıyorsunuz. Gökhan Töre kampa katıldığında neşeli ve istekliydi ama şu an hüngür hüngür ağlıyor.'

'Ben zaten düşmanlarıma karşı hazırlıklıyım. 45 senedir tanıyoruz Fatih hocayı bir dinleyelim... Ne demek istiyorlar. 24 saat önce bunları konuşuyor, bunlar olduysa herkes öğrenmeli. Sizin evladınız Gökhan Töre gibi olsa öldürmeli miydim? Şans vermese miydim? Yıllardır 'sakatım' diye gelen raporlara bir şey söylemiyoruz, hepimiz de biliyoruz.'

3'ER DEFA ÖZÜR DİLEDİLER

"Burada 12 tane sakat var kritik bir maç var, eksikler tonla, ağzımızı açmıyoruz. Kimse kusura bakmasın, eline ahlaksızlık fırsatı ahlaklıyım diye böbürlenmeye hakkı yoktur. Çünkü karakter, kişilik, ahlak böyle bir zamanda belli olur.'

'İki tane doğru söyledim. Sorabilirsiniz. 3'er defa açıkta özür dilendiğini öğrenebilirsiniz. Niyetim hangi yanlış anlaşılma olursa olsun, bu formayı hak etmeyenlere bundan sonra hiç vermeyeceğim. Bu forma bu ülkenin forması. Bundan sonra hak edenler giyecek. Ölerek, bayılarak isteyenler giyecek. Yoksa oram ağrıyor buram ağrıyor, böyle şeyler yok artık.'

BU ÇOCUKLARA YAZIK ETMEYİN

'Koca koca insanlar bizden hata yapmamızı bekliyor. Benim tarzım mümkünse kazanmaktır. İster babalar ayaklansın, anneler röportaj versin ama doğru doğrudur. 8 sene önce bize reva gördüğünüz muameleyi yine yaşıyoruz. Onlara sorun kamp dağılmıştı, dağılmamış olsa müdahale ederdik. Bana tahribat yapmaz ama bu çocuklara yazık etmeyin."

İşin bilincindeyiz

'Hollanda'yı evinde yenmek özgüven getirir. 11'in 10'u aynı çıkacaktır. Bizim tabi sıkıntımız devam ediyor. O yüzden ben oyuncularıma güveniyorum, oyuncularımın işin bilincinde olduğuna kanaat getirmiş durumdayım. İnşallah seyircimizle beraber iyi bir netice alacağız.'

Fatih Terim ile 12'de 9

A Milli Takım, Abdullah Avcı'nın yerine göreve getirilen Fatih Terim yönetiminde oynadığı son 12 maçta 9 galibiyet aldı. Milliler, 5'i resmi, 7'si özel bu maçlarda 3 kez rakiplerine yenildi, 21 gol atıp, 11 gol yedi.

- 519 Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile tarihindeki 519. maçına çıkacak. Milliler, 91 yıllık tarihinde oynadığı 518 maçta 190 galibiyet aldı, 208 kez mağlup oldu.

- 8 Türkiye ile Çek Cumhuriyeti bugün 8. maça çıkıyor. Geride kalan 7 maçta Türkiye, 2 galibiyet, 4 yenilgi aldı. Türkiye, dağılmadan önceki Çekoslovakya ile yaptığı 10 maçtan sadece 1'ini kazanıp, 7 kez yenildi.

- 105 Fatih Terim, Milli Takım'ın başında 105. maçına çıkacak. Milliler, Terim döneminde 104 maçta 52 galibiyet aldı, 26 kez yenildi, 157 gol atıp, 112 gol yedi.

U19 Milliler berabere

U19 Milli Takımı, Hırvatistan'daki UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 3. Grup'taki ikinci maçında Estonya ile 0-0 berabere kaldı.

Pavel Vraba çok iddialı

Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, Türkiye maçını kazanacaklarına inanıyor. Vraba, "2 kez Türk takımlarıyla karşılaştım. Beşiktaş'a yenildik, F.Bahçe ile berabere kaldık. Şimdi galibiyetle ayrılacağımı düşünüyorum" dedi.

Kadıköy'de son 3 maçta galibiyet yok

A Milli Takım, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 14 maçta 8 galibiyet aldı, 3 kez yenildi. Kadıköy'de 24 gol atan ay-yıldızlılar, kalesinde 14 gol gördü. Milliler, Kadıköy'de oynadığı son 3 maçta galip gelemedi. (Romanya'ya 1-0 yenildi, Macaristan ile 1-1 berabere kaldı, Hollanda'ya da 2-0 kaybetti)

Demirören patladı: Kasıt var

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, A Haber'e önemli açıklamalarda bulundu. İşte Demirören'in sözleri: "Çek Cumhuriyeti maçı kritik bir maç ama kader maçı değil. Önceliğimiz Fransa'daki turnuvaya katılmak değil, her önemli turnuvaya katılan bir takım kurmak. Gökhan Töre ile Hakan Çalhanoğlu arasında yaşanan olaylar hakkında çok kritik Çek Cumhuriyeti maçı öncesi yapılacak bir haber değil. Milli takım için saklanması gereken bir haberdi. Çekler bizi yıpratmak isteseler bu kadar zarar veremezlerdi. G.Saray Başkanı Ünal Aysal ile Fatih Terim'in milli takıma geçişi sürecinde konuştuk. Sayın Aysal her başarısızlığı TFF ve Terim'e bağladı. Zaten G.Saray'da yönetimin durumu da ortada. Kendileri yönetimi bırakıp gittiler. Hakem hataları oldu ve bazı hakemlerimizin seviyeleri beklenen noktada değil. Tabii ki adaylar çıkabilir, ama yapı olarak başladığım işi yarım bırakmam. Futbolun en büyük tehlikesi finansal olarak kulüplerimiz çok zor günler geçirecek. Çoğu finansal açıdan Avrupa kupalarına gidemeyecek. Türk futbolu adına, yabancının zararlı olduğunu düşünüyordum ve Kulüpler Birliği ile bu kararı aldık. 3 Temmuz süreci bizim açımızdan kapandı."

'Çek' bir umut
İzlanda yenilgisi sonrası puan kaybı tahammülü olmayan Milliler, bugün Çek Cumhuriyeti karşısında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3 puan mücadelesi verecek. İlk maçında grubun favorisi Hollanda'yı yenen Çekler formunun zirvesinde. Milli Takım'da ise tam 7 önemli eksik bulunuyor

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki ikinci maçında bugün İstanbul'da Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı İsveçli hakem Jonas Eriksson yönetecek. Elemerdeki ilk maçında deplasmanda İzlanda karşısında 3-0'lık sürpriz bir yenilgi alan Milliler'de bugünkü mücadelede puan kaybına kesinlikle tahammül yok. Evindeki ilk maçta grubun favorisi Hollanda'yı 2-1 yenen Çek Cumhuriyeti ise İstanbul'da bir puanı bile kazanç görüyor. Bu kritik maç öncesinde A Milli Takım'ın en büyük sıkıntısı sakatlıklar. Ay-yıldızlılarda kaleciler Volkan ve Onur Kıvrak'ın yanı sıra Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu, Mustafa Pektemek, Burak Yılmaz ve Kaan Ayhan, sakatlıkları bulunan isimler. Rakip Çek Cumhuriyeti'nde ise sakatlığı bulunan Sparta Praglı Lukas Vacha'nın oynama ihtimali zayıf.


10 yıl önce