|

Burak Yılmaz iki Türk futbolcuyu Lille'e önerdi

Milli futbolcu Burak Yılmaz, "Yetkin olsa Lille'e hangi Türk oyuncuları getirirsin" sorusuna, "Dorukhan Toköz ve Abdülkadir Ömür" cevabını verdi.

Haber Merkezi
11:04 - 15/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 11:40 - 15/04/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Burak Yılmaz, Ligue 1'de çıktığı 22 maçta 10 gol atarken 4 de asist kaydetti.
Burak Yılmaz, Ligue 1'de çıktığı 22 maçta 10 gol atarken 4 de asist kaydetti.

Ligue 1’de şampiyonluğa koşan Lille’de forma giyen golcü oyuncu Burak Yılmaz, L'Equipe'e verdiği röportajda Fransız ekibine futbolcu önerisinde bulundu.

Lille'de Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik ile birlikte oynayan tecrübeli futbolcu, takımına Türkiye'den önerebileceği iki ismin Beşiktaş'ın orta saha oyuncusu Dorukhan Toköz ile Trabzonspor'un kanat oyuncusu Abdülkadir Ömür olduğunu söyledi.

Burak Yılmaz'ın sezon sonunda Dorukhan'ın sözleşmesinin biteceğine işaret etmesi de dikkati çekti.



"Harika bir sezon geçiriyorum"

Bu sezonki performansıyla ilgili de konuşan milli yıldız, "Oynadığım maç sayısına kıyasla, 10 gol fena değil. Sakatlıklar nedeniyle 9 maçı kaçırdım, daha fazla gol atabilirdim. Sportif ve kişisel açıdan harika bir sezon geçiriyorum" dedi.

"Futbol dünyasının içinde kalacağım"

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük düşünüp düşünmediğiyle ilgili soruya cevap veren 35 yaşındaki golcü, "Tecrübelerimle futbola çok hakim olduğumu düşünüyorum. İki yıl önce bana sorsaydınız teknik direktörlüğü düşünmüyordum ama bugün kendimi biraz daha hazır hissediyorum. Teknik direktörlük olmasa bile mutlaka futbol dünyasının içinde kalacağım" ifadelerini kullandı.


#Burak Yılmaz
#Lille
3 yıl önce