|

Burak Yılmaz kampa katılıyor

Beşiktaş’ta Burak Yılmaz transferi sonunda resmiyete dökülüyor. Alacakları ödenmediği için Trabzonspor ile olan sözleşmesi cuma günü sona erecek olan milli futbolcu, hafta sonu resmi imzayı atıp, pazartesi günü Beşiktaş’ın Antalya’daki kampına katılacak.

Haber Merkezi
04:00 - 2/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:02 - 2/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Burak Yılmaz bu sezon Trabzonspor formasıyla çıktığı 7 maçta 5 gol kaydetti.
Burak Yılmaz bu sezon Trabzonspor formasıyla çıktığı 7 maçta 5 gol kaydetti.

Beşiktaş, kendisi adına sezonun transferine imza atmak üzere. Trabzonspor’da yaşadığı problemler nedeniyle kadro dışı bırakılan Burak Yılmaz, 11 yıl sonra siyah-beyazlı formaya yeniden kavuşuyor. 33 yaşındaki futbolcuyla daha önce el sıkışan Beşiktaş, Burak’ın bordo-mavili kulüple olan ilişkisinin tamamen bitmesinin ardından resmi imzayı attıracak.

Burak Yılmaz konusunda çok uzun uğraşlar veren siyah-beyazlılar, ligin ikinci yarısında milli futbolcuya formayı giydirecek. Teknik direktör Şenol Güneş’in ısrarla istediği Burak, Beşiktaş’a gelmek istediğini dile getirmişti. Golcü futbolcuya bonservis ödemek istemeyen siyah-beyazlılar da beklemeye geçmişti. Burak’ın Trabzonspor’dan alacaklarına karşılık bonservisini alma ihtimalini düşünen siyah-beyazlılar, beklentilerinin karşılığını aldı. Bordo-mavililer, 4 Ocak’a kadar yıldız futbolcunun alacağı olan 2 milyon Euro’yu yatırmazlarsa, Burak serbest kalacak ve Beşiktaş’a resmi imza atmasının önünde hiçbir engel kalmayacak.

PAZARTESİ TAKIMA KATILIYOR

4 Ocak Cuma günü mesai bitimine kadar Milli futbolcunun alacaklarının yatması gerekiyor. Trabzonspor cephesi bu ödemenin yapılmayacağını ifade etmişti. Beşiktaş ise Süper Lig’in ikinci yarısının hazırlık kampını Antalya’da gerçekleştirecek. Cuma günü toplanacak olan siyah-beyazlılar, golcü futbolcuyu Pazartesi gününe kadar bekleyecek. Trabzonspor’la olan problemini Cuma günü çözecek olan 33 yaşındaki futbolcu, hafta sonu imzayı atarak, Pazartesi günü siyah-beyazlıların kampına katılacak. Anneannesinin rahatsızlığı nedeniyle Antalya’da bulunan Burak Yılmaz, haftayı memleketinde geçirecek ve hafta başında direkt Beşiktaş kampına katılacak. Teknik direktör Şenol Güneş, eski öğrencisi olan Burak’ı uzun süredir takımında görmek istiyordu. Siyah-beyazlı yönetimin de istediği ve Başkan Fikret Orman’ın sık sık “Burak iyi Beşiktaşlıdır. Sevdiğimiz bir futbolcudur” açıklamasını yapması, bu transferin ip uçlarını vermişti.

TRABZONSPOR’U GERİ ÇEVİRDİ

Öte yandan Trabzonspor’un Finans ve Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, kadro dışı bırakılan Burak Yılmaz’a alacaklarının taksitlendirilmesi teklifi yaptıklarını ancak bu önerinin yıldız futbolcu tarafından kabul edilmediğini açıklamıştı. Burak, 2 milyon Euro alacağından dolayı yaklaşık 1 ay önce Türkiye Futbol Federasyonu’na ihtarname çekmiş, 4 Ocak’a kadar alacaklarının ödenmemesi halinde sözleşmesini tek taraflı fesih etme hakkını kullanmak istediğini belirtmişti. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Doğan, futbolcunun menajeri ile konuştuklarını ve taksitlendirme teklifi yaptıklarını, ancak Burak tarafından kabul edilmediğini açıklamıştı. Doğan, 4 Ocak’ta ödenmesi gereken 2 Milyon Euro’yu ödeyemeyeceklerini de ifade etmişti.

  • İç transferde yoğun mesai
  • Beşiktaş’ı iç transferde yoğun günler bekliyor. Siyah-beyazlılarda gündemin ilk maddesi sözleşme yenileme ve transfer olacak. Beşiktaş’ta sözleşmesi sezon sonu bitecek oyuncularla masaya oturulacak. Ryan Babel’in sözleşmesini uzatmak isteyen yönetim; Tolga Zengin, Gökhan Töre, Mustafa Pektemek ve Adriano için ise Şenol Güneş’in raporuna göre hareket edecek. Kadro dışı bırakılan Tolgay Arslan’ın kamp kadrosuna dahil edilip affedilmesi bekleniyor. Diğer yandan büyük umutlarla transfer edilen ancak istenileni veremeyen Cyle Larin’in şartların oluşması halinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a kiralanacağı öğrenildi. Mustafa Pektemek ile de Sivasspor’un ilgilendiği ve Beşiktaş’tan istediği öne sürüldü.


#Burak Yılmaz
#Beşiktaş
#Transfer
#Kamp
#Mbemba
5 yıl önce