|

Burak Yılmaz takıma moral aşılıyor

Beşiktaş’ın golcüsü Burak Yılmaz, Süper Lig’in ikinci yarısına Sivasspor maçıyla başlamalarının avantajını takıma anlatıyor. Evlerinde oynayacakları maçı kazanacaklarını belirten Burak, "Lideri yenersek hem özgüvenimiz gelir hem de puan farkı azalır" dedi.

Haber Merkezi
09:14 - 15/01/2020 Çarşamba
Güncelleme: 09:20 - 15/01/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Burak Yılmaz bu sezon 11 maçta 5 gol, 2 asist ile oynadı.
Burak Yılmaz bu sezon 11 maçta 5 gol, 2 asist ile oynadı.

Takıldığı harcama limitleri yüzünden ara transfer döneminde takıma takviye yapamayan Beşiktaş’ta, mevcut kadro kendine güveniyor. Teknik heyet de bu konuda yönetim kurulu ile bir görüşme yaparak, imkanlar içinde en iyi performansı göstereceklerini söyledi. Süper Lig’in ilk yarısını 5. sırada tamamlayan Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz da, ligin ikinci yarısı için umutlu. Golcü futbolcu, ikinci yarıya mutlaka galibiyetle başlamaları gerektiği fikrinde. Burak Yılmaz, arkadaşlarıyla yaptığı konuşmada da bu durumun altını çiziyor.

Kendimizi gösterelim

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Erzurumspor’la deplasmanda bugün yapılacak olan maçın kadrosunda olmayan Burak Yılmaz, yolculuk öncesi arkadaşlarını motive etti. Milli futbolcu takım arkadaşlarıyla yaptığı konuşmalarda, "Sivasspor maçında alacağımız galibiyet özgüvenimizi daha da yükseltir. Zor maç ama kazanmalıyız. Lideri yenersek hem özgüvenimiz gelir hem de puan farkı azalır. Seyircimiz önünde kendimizi göstermeliyiz. İnanıyorum ki Erzurumspor maçında da gerekeni yapacaksınız" dediği öğrenildi.

  • Hedef EURO 2020
  • Diğer yandan Burak Yılmaz, ligin ilk yarısındaki performansından memnun değil. Sakatlığı nedeniyle 7 maç kaçıran ve 10 karşılaşmada 5 gol ve 2 asistlik katkı veren tecrübeli oyuncu, gol sayısını artırmayı hedefliyor. Ayrıca Burak, Beşiktaş’ta sergileyeceği performansı EURO 2020’ye de taşımayı planlıyor. 34 yaşındaki oyuncu, fizik olarak kendini sürekli hazır tutmaya çalışırken, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "İlk yarı beklentinin altında kalmanın sorumluluğunu alıyoruz. Hep beraber oturduk, konuştuk. İkinci yarının daha iyi olacağını, hedefe ulaşmak için ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Havamız yerinde. Ligde ikinci yarının ilk maçı olan Sivasspor karşılaşmasını dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

#Beşiktaş
#Burak Yılmaz
#Sivasspor
4 yıl önce