|

Burak Yılmaz'ın sözleşme detayı dudak uçuklattı

Trabzonspor, geçtiğimiz günlerde alacakları nedeniyle TFF’ye başvuran Burak Yılmaz’ın sözleşme detaylarını paylaştı. Bordo-mavili kulüpten 80 milyon TL garanti ücret alacak 33 yaşındaki futbolcunun, oynamadığı maçlarda bile alınacak puan başına 12 bin 500 Euro kazanacak olması dikkat çekti.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:01 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Burak Yılmaz'ın sözleşme detayları dudak uçuklatıyor.
Burak Yılmaz'ın sözleşme detayları dudak uçuklatıyor.

Trabzonspor, futbolcusu Burak Yılmaz’ın alacakları için yasal girişim başlatmasına ilişkin bir açıklama yaparken, 33 yaşındaki oyuncunun sözleşmesine ilişkin çarpıcı gerçekler de ortaya çıktı. Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Burak Yılmaz’ın transferi için Beijing Guoan Kulübü ile 3.5 milyon Euro bonservis ve 2 milyon Euro bonus karşılığında anlaşmaya varılmıştır. Futbolcunun menajerlik ücreti olarak da 1 milyon 50 bin Euro belirlenmiştir. Bonuslar hariç menajerlik ücretiyle birlikte transfer maliyeti 34 milyon liradır. Burak Yılmaz’la 6 Ağustos 2017’de yıllık 3 milyon 550 bin Euro garanti ücret ve kadroda olup olmamasına bakılmaksızın kazanılan her 1 puan başına 12 bin 500 Euro karşılığında 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır. Ayrıca futbolcuya sözleşme süresi boyunca 60 Süper Lig maçına çıkması veya 2019-2020 sezonunda toplamda 20 müsabakada yer alması halinde aynı şartlarda +1 yıllık daha sözleşme opsiyonu sağlanmıştır.”

BONUSLAR HARİÇ 80 MİLYON TL

Karadeniz ekibi açıklamasının ikinci kısmında Burak Yılmaz’ın yıllık 80 milyon TL garanti ücret alacağı belirtilerek, “10 Nisan 2018’de görevi devralan yönetim kurulumuz, Burak Yılmaz’a 4 aylık maaşının ödenmediğini, kazanılan her 1 puan başına taahhüt edilen bonusların karşılığı olan 1 milyon 945 bin Euro’nun hiç yatırılmadığını görülmüş, 15 Mayıs’ta ödeme yapılacağını bildirmiş, sadece 3 gün sonra 1 milyon 72 bin 500 Euro ödeme yapılmıştır” denildi. Ödemelerin yapıldığı gün, kendilerine oyuncudan ihtar gönderilmiş olduğunu belirten Trabzonspor yönetimi, “Burak Yılmaz söz konusu ihtarında nisan maaşını ve o ay kazanılan puanlardan doğan bonuslarını da ekleyerek tarafımıza 1 aylık süre vermiş ve toplam 2 milyon 387 bin 500 Euro’luk alacağını talep etmiştir. Kulübümüz 18 Haziran 2018’de 1 milyon 315 bin Euro’yu da hesabına yatırmıştır. Futbolcunun hakkını aramasından doğal bir durum yoktur ancak ülkemizin de içinde bulunduğ mevcut durumda ödemeler konusunda gecikmeler yaşanabilmektedir. Ancak Burak Yılmaz gibi, bir ismin bunu yapmış olmasını anlamlandıramadığımızı vurgulamak isteriz” denildi.

  • TAVRIM PARAYLA İLGİLİ DEĞİL
  • Burak Yılmaz, bordo-mavili kulüpten alacağı olan yaklaşık 850 bin Euro’luk alacağı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurmasının ardından Trabzonspor yönetiminin kendisi hakkında yaptığı açıklamalar üzerine dün yayınladığı kısa bir açıklama ile cevap vermekte gecikmedi. 33 yaşındaki yıldız futbocu yaptığı açıklamada, yaşananların parayla hiçbir ilgisi olmadığını belirtti. İşte Burak Yılmaz’ın yaptığı açıklama: “Son dönemde yaşananlar hakkında ne yazık ki sürekli herkes konuşuyor ve ben de bunları hayretler içinde dinliyorum. Aslında herkes bu olayın para ile alakası olmadığını çok iyi bilmesine rağmen nedense gerçekleri söylemiyor. Para ile alakalı bir durum olsa geçen sene de tavrım bu olurdu fakat geçen sene değil federasyona başvurmak, tek kelime para konuşmadım ve kulüp için de neler yaptığımı çok iyi biliyorsunuz. Bu duruşumdan asla vazgeçmeyeceğimi de bilmenizi ister saygılar sunarım.”
KAPTANLIĞI ELİNDEN ALINDI

Diğer yandan dün akşam toplanan Trabzonspor yönetimi, Burak Yılmaz’ın kaptanlığını aldı. Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, konuyla ilgili bordo-mavililerin internet sitesine yaptığı açıklamada, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Trabzonspor kaptanının hem futbolcu arkadaşlarına hem de yeni nesil genç Trabzonsporlulara örnek olması gerektiğinden hareketle, profesyonel futbolcu Burak Yılmaz’dan kaptanlık görevinin alınmasına oy birliğiyle karar verilmiştir” ifadesini kullandı. Açıklamasında, “Ayrıca, oyuncularımızın gerek yazılı ve görsel yayın organları gerekse sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarda daha dikkatli davranmaları hususunda gerekli uyarılar yapılmıştır.” şeklinde görüş bildiren Kafkas, şunları kaydetti: “Bu doğrultuda profesyonel futbolcularımızın açıklamalarında disiplin ihlali gerektiren durumlar olması halinde, yönetmelikler gereği cezai yaptırımların uygulanacağının altını bir kez daha çizmek isteriz.”

#Burak Yılmaz
#Trabzonspor
6 yıl önce