|

Burak'a rekor ceza: 500 bin TL

Bursaspor maçında oyundan çıkarken bordo-mavililerin teknik direktörü Ünal Karaman’a tepki gösteren ve taraftarlarla tartışan Burak Yılmaz’ın cezası belli oldu. Başkan Ahmet Ağaoğlu yaptığı açıklamada, “Burak’a şu anda 500 bin lira para cezası verildi. Burak, bizim sözleşmeli futbolcumuzdur” dedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:17 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Karaman, dün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen idmana kararı açıklanmadığı için Burak Yılmaz’a yer vermedi.
Karaman, dün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen idmana kararı açıklanmadığı için Burak Yılmaz’a yer vermedi.

Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’un Bursaspor’la oynadığı maçta oyundan çıkarken taraftar ve teknik direktörü Ünal Karaman’la girdiği tartışmanın faturası ağır oldu. Tecrübeli futbolcunun oyundan çıkarken kendisine gösterdiği tepkiden çok taraftarlara hareket yapmasına çok sinirlenen bordo-mavililerin teknik direktörü Ünal Karaman, dün öğlen saatlerinde gerçekleştirilen idmana kararı açıklanmadığı için Burak Yılmaz’a yer vermedi. Sakatlığı nedeniyle salonda çalışacak olan 33 yaşındaki golcü, idman öncesi bütün futbolcuların katıldığı toplantıda kendisine yer bulamadı. Burak Yılmaz’ın, bordo-mavili kulübün yönetiminin değişmesiyle birlikte ‘Sorunlu oyuncu’ profiline bürünmesi, taraftarların tecrübeli futbolcuya isyan etmesine sebep olmuştu.

BURAK SÖZLEŞMELİ OYUNCUMUZ

Bordo-mavili yönetim kurulunun Pazar günkü karşılaşmanın ardından yaptığı toplantıda son kararın Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından verileceği belirtilmişti. Dün akşam saatlerinde alınan kararın ardından Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu. Bursaspor maçında oyundan alınırken taraftarlara ve teknik heyete yaptığı davranış nedeniyle Burak Yılmaz’a yönetim olarak 500 bin lira para cezası verdiklerini söyleyen Ağaoğlu, “Burak’a şu anda 500 bin lira para cezası verildi. Bunun haricinde yönetimin uyguladığı herhangi bir ceza yok. Burak, bizim sözleşmeli futbolcumuzdur” ifadelerini kullandı. Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinde ise “Hafta sonu oynadığımız Bursaspor karşılaşmasında futbolcumuz Burak Yılmaz’ın yapmış olduğu eylemler dolayısıyla kendisine 500 bin TL idari para cezası verilmiştir. Oyuncumuzla yapılan görüşmelerde kendisi de yaşadığı üzüntüyü dile getirmiş, maçı kazanma ve gol atma hırsının etkisinde kaldığını vurgulayarak camiamızdan ve tüm kamuoyundan özür dileyeceğini tarafımıza iletmiştir” ifadelerine yer verildi.

YENİ YÖNETİMLE YILDIZI BARIŞMADI

33 yaşındaki futbolcu, yeni yönetimin gelmesiyle birlikte yaşanan transfer dedikodularının ardından Beşiktaş’a teklifi için teşekkür etmiş ve Trabzonspor’da mutlu olduğunu belirtmişti. Bu olayın ardından Burak kulüpten alacaklarından dolayı iki kez TFF’ye başvuruda bulunmuştu. 800 bin Euro alacağından dolayı Karadeniz ekibini şikayet eden Burak, meselenin parasal olmadığına vurgu yapsa da yönetimle ve camia ile ipleri iyice germişti. Burak, başkan Ahmet Ağaoğlu’nun oyuncu hakkında yaptığı olumlu açıklamalar sonrasında özür dilemiş ve TFF’ye yaptığı ikinci şikayeti geri çekmişti.

Rodallega’ya özel ilgi

Trabzonspor, Lig’de 9 Kasım Cuma günü deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana Burak, Onur ve kondisyon salonunda çalışan Abdülkadir katılmadı. Yusuf le Mustafa Akbaş ise sahada özel bir çalışma yaptı. Önceki gün takımla toplantı yaptıktan sonra golcü oyuncu Hugo Rodallega ile özel görüşme gerçekleştiren teknik direktör Karaman, dün de Kolombiyalı oyuncuyla bir araya geldi. Antrenman sonrasında, oyuncuların büyük bölümü gittikten sonra Karaman, yaklaşık 10 dakika boyunca Rodallega ile konuştu.


Avrupa’yı hak ediyoruz

Trabzonspor’un Portekizli sağ bek oyuncusu Joao Pereira, bu yılı ufak detaylarla maç kaybetmelerine rağmen geçen sezondan daha yukarıda bitirmeyi hedeflediklerini ve Avrupa Kupaları’nda olmayı hak ettiklerini söyledi.

Trabzonspor’un Portekizli sağ bek oyuncusu Joao Pereira, bordo-mavili kulübün dergisine açıklamalarda bulundu. 2018-19 sezonunda ligi, 5. sırada tamamladıkları 2017-18 sezonundan daha yukarılarda tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen 34 yaşındaki futbolcu, “Kulübümüz, mazisindeki başarıları dolayısıyla Avrupa’daki herhangi bir şampiyonada olmayı hak ediyor. Bu nedenle oyunumuzu geliştirip bu hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Kaybetmeyi kabullenemediğine dikkat çeken Pereira, “Bir futbolcu ve insan olarak kendimi tanımaya başladığımda oturup düşünmeye başladım. Pozitif ve negatif yönlerimi çıkarttım. Pozitif yönlerimi asla kendim ifade etmem, ama negatif olarak sol ayağımın istediğim seviyede olmadığını gördüm, hava toplarında da çok iyi değildim. Buna gol vuruşlarımı da ekleyebilirim. Eksi yönlerim böyleyken bir fark oluşturmam gerektiğini düşündüm. Öncelikle bu yorumu ‘diğer oyuncular böyle değil’ diye yapmıyorum. Her zaman hırslı ve konsantre olmam gerektiğini anladım. Zaten karakterim gereği kaybetmeyi kabullenemiyorum. Kazanmayı çok istiyorum” şeklinde konuştu. Pereira, ailesinin çok geniş bir ırka sahip olduğunu da belirterek, “Eşim Hintli.Düğünümüzü hint adetlerine göre yaptık. Güzel bir düğün oldu. Eşim Portekizli, anne babası Mozambikli, büyükbaba ve büyükannesi ise Hintli. Bizim çocuğumuz da Türk olacak” ifadelerini kullandı.

#Trabzonspor
#Burak Yılmaz
#Ceza
5 yıl önce