|

Burak'ın yerine Guerrero

Trabzonspor, Burak'ın alternatifini Bundesliga'da buldu. Bordo-mavililer, Hamburg ile yol ayrımında olan Perulu golcü ile temasta. Alman kulübü, oyuncusu için 4 milyon Euro istiyor

00:00 - 7/07/2012 Cumartesi
Güncelleme: 01:57 - 7/07/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Burak'ın yerine Guerrero
Burak'ın yerine Guerrero

Trabzonspor, yeni sezonda takımda kalmayı düşünmeyen Burak Yılmaz'ın alternatifleri üzerinde çalışmaya başladı. Bordo-mavililerin 6 sezondur forma giydiği Hamburg'dan ayrılmak isteyen Jose Paolo Guerrero için nabız yokladığı öğrenildi. Hamburg, Guerrero için 4 milyon Euro bonservis bedeli istiyor. Perulu golcünün Almanya'da yıllık kazancı ise 2 milyon Euro. 28 yaşındaki golcü oyuncu ile ilk temasların olumlu geçtiği belirtilirken, Burak'ın durumunun netleşmesinin ardından Trabzonspor'un bu transferi kısa sürede bitirmeyi amaçladığı kaydedildi. Guerrero'nun alternatifleri arasında Malaga'nın golcüsü Jose Salamon ve bonservisi Atletico Madrid'te bulunan Diego Costa'nın da olduğu belirtildi.

Bayern Münih'ten Hamburg'a 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Guerrero, gol yollarındaki fırsatçılığıyla meşhur.

Guerrero'nın bir karşılaşma sonrasında taraftarın kafasına su şişesi fırlatma gibi bir vukuatı da var. Perulu forvet, kulübü tarafından 100 bin Euro para cezasına çarptırılmıştı.


Yemekte stres attılar

Yeni sezon hazırlıklarını tesislerinde yaptığı antrenmanlarla sürdüren Trabzonspor, barbekü partisiyle stres attı. Futbolcuların yanı sıra teknik heyet ve idari personelin katıldığı yemeğe canlı müzik de eşlik etti. Trabzonspor'un dünkü idmanına izinli olan Burak ve adalesinde gerginlik bulunan Henrique katılmadı.


Trabzon'un şampiyonluğu TAÇLANDIRILDI

Trabzon İl Genel Meclisi üyeleri, dün yaptığı toplantıya Trabzonspor'un beyaz formasını giyerek katıldı. Trabzonspor'un şike davasında aklanmasını beyaz formalarla temsil eden Meclis üyeleri, yargının verdiği kararla Trabzonspor'un 2010-11 sezonunda sahada alnının akıyla kazandığı şampiyonluğu taçlandırdığını belirtti. Toplantı sonrası şu açıklama yapıldı: "Şike operasyonu ve dava süresince Trabzonspor da 'çamur at izi kalsın' şark kurnazlığı ile bu kirliliğin içine çekilmeye çalışılmıştır. Ancak, hak ve hukuk adalet yerini bulmuş, Trabzonspor şike operasyonundan alnının akı ile temiz çıkmıştır.'


Adımı Avrupa'ya yazdıracağım

Trabzonspor'un Brezilyalı yıldızı Paulo Henrique, ülkesinin önde gelen spor portallarından Globeesporte.com'a yaptığı açıklamada hedeflerinden bahsetti. "Öncelikli hedefim Trabzonspor'da bir idol haline gelmek" diyen Henrique, yakın gelecekte Brezilya'ya dönmek istemediğini, Avrupa futbolunun önde gelen oyuncuları arasında yer almayı amaçladığını kaydetti. En az 5 sezon daha Avrupa'da forma giyeceğine işaret eden Trabzonsporlu yıldız, "Günün birinde ben de Brezilya Milli Takımı'nda oynamak istiyorum. Ancak çok uzun bir yolum olduğunu iyi biliyorum" dedi.


12 yıl önce