|

Burdisso: Kiralık değil kalıcı olmak istiyorum

Galatasaray'ın Arjantin'in Boca Juniors takımından sezon sonuna kadar kiraladığı savunma oyuncusu Guillermo Burdisso, "Hayalim gerçek olduğu için çok mutluyum" derken Sarı-Kırmızılı takımda kalmak istediğini söyledi.

Aa
00:00 - 4/02/2014 Salı
Güncelleme: 15:42 - 4/02/2014 Salı
Yeni Şafak
Burdisso: Kiralık değil kalıcı olmak istiyorum
Burdisso: Kiralık değil kalıcı olmak istiyorum

Transferinin açıklanmasının ardından GSTV'ye açıklamalarda bulunan Arjantinli futbolcu, transferinin hiç beklenmedik şekilde çok çabuk geliştiğini belirterek, "Her futbolcu gibi benim de hayalimde büyük bir takımda oynamak vardı. Bu hayalim gerçek olduğu için çok mutluyum. Hayalim Galatasaray'da gerçek oldu" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray forması giymek için sabırsızlandığını anlatan Burdisso, "Şampiyonlar Ligi, herkesin oynamak isteyeceği bir ligdir. Ben de bir an önce Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray formasını giymek istiyorum. Hem Türkiye'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde elimden geleni yaparak takımıma yardım etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

'İlk baştaki görevim defans yapmak'

Öncelikli görevinin defans yapmak olduğunu kaydeden 25 yaşındaki oyuncu, duran toplarda gol aramayı da sevdiğini dile getirdi. Burdisso, gol atarak takımına katkıda bulunmak istediğini belirterek, "İlk baştaki görevim defans yapmak ve takıma gol yedirmemek. Ondan sonra duran toplarda ileri çıkmayı ve gol atmayı seviyorum. Umarım öncelikli görevim olan defansı yapıp, sonra da gol atarak takıma katkıda bulunurum" şeklinde konuştu.

'Umarım sezon sonunda satın alma opsiyonum kullanılır'

Burdisso, sarı-kırmızılı takımda sezon sonuna kadar iyi işler yaparak Galatasaray'da kalmak istediğini söyledi. Boca Juniors, Inter, Roma ve Genoa'da oynayan ağabeyi Nicolas Burdisso'yu örnek aldığını vurgulayan savunma oyuncusu, şunları kaydetti: "Ağabeyim çok önemli takımlarda oynadı. Ben de onun yolunda ilerliyorum. Kendisi benim için çok önemli bir örnek. Umarım ben de onun gibi bir kariyere sahip olurum. Bu anlamda Galatasaray'da önemli bir adım attığımı düşünüyorum. Umarım sezon sonuna kadar iyi iş çıkartırım. Satın alma opsiyonum kullanılır ve Galatasaray'da kalırım."

10 yıl önce