|

Bursa zora soktu

Yeşil-beyazlılar, Avrupa Ligi play-off ilk maçında Belçika ekibini geçemedi. Vederson ile öne geçen Bursaspor, Legear ve Jovanovic'i durduramadı.

00:00 - 19/08/2011 Cuma
Güncelleme: 01:31 - 19/08/2011 Cuma
Yeni Şafak
Bursa zora soktu
Bursa zora soktu

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Bursaspor sahasında RSC Anderecht'e 2-1 yenilerek tur şansını zora soktu. Karşılaşmaya etkili başlayan Bursaspor 36. dakikada öne geçti. Bu dakikada N'Diaye ile Legear arasında ceza sahası içindeki mücadelede hakem Libor Kovarik, Legear'ın topa elle müdahale ettiği yönünde karar vererek penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Vederson topu filelere gönderdi: 1-0. 53'te Anderlecht beraberliği yakaladı. Suarez'in ceza sahası içinde Ömer Erdoğan tarafından düşürüldüğü pozisyonu hakem Kovarik penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Legear skora denge getirdi: 1-1. 77'de sağ kanattan hızla ceza sahasına giren Canesin, çaprazdan topa sert vurdu. Kaleci Carson kaleye giden topu son anda tokatladı. Pozisyonu iyi takip eden Jovanovic plase bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-2.


Beraberlik golüyle disiplinden koptuk

Öne geçerek elde ettikleri fırsatı iyi değerlendiremediklerini belirten Ertuğrul Sağlam, “Rövanşta en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, beraberlik golü sonrası oyun disiplininden uzaklaştıklarını söyledi. Öne geçerek elde ettikleri fırsatı iyi değerlendiremediklerini kaydeden Sağlam, "Öne geçtik. Rakibi eksik yakaladığımız pozisyonları da bulduk. Ancak golü yedikten sonra toparlanamadık. Bu sırf bizim değil Türk futbolunun hastalığı. Oyun disiplininden uzaklaştık. Dağınık bir görüntü çizince de rakibe ipleri veriyorsunuz. Rövanşta zor olacak ama en iyisini yapmaya çalışacağız” diye konuştu. İbrahim Kaş'ın gördüğü kırmızı kartı kabul edemeyeceğini belirterek, “Disiplin konusunda farklı sıkıntılarımız var. Bazı kararlar alabiliriz” dedi.


Sağlam ile taraftarlar arasında gerginlik

Anderlecht maçının ilk yarısında Ertuğrul Sağlam ile taraftarlar arasında tartışma yaşandı. İbrahim Kaş'ın bir pozisyonda hata yapmasına sinirlenen taraftarlar Sağlam'a, 'Hocam çıkar şu İbrahim Kaş'ı' diyerek tepki gösterdi. Önce Kaş'ı sert bir şekilde uyaran Sağlam, daha sonra taraftarlara dönerek, 'Susun biraz' diye bağırdı.



13 yıl önce