|

Bursaspor dünya futbol tarihine geçti

Bursaspor, son olarak sağlık kontrolünden geçirilen Japon futbolcu Hosogai'nin de takıma katılması ile 5 kıta ve 13 farklı ülkeden yabancı oyuncu bulunduran bir takım kurmuş olacak.

Yeni Şafak
15:10 - 26/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:29 - 26/08/2015 Çarşamba
Diğer

Bu sezon kadrosunu neredeyse tamamen yenileyen Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Bursaspor, bugün Bursa'ya gelen Japon orta saha oyuncusu Hosogai ile birlikte 16. transferini gerçekleştirmiş oldu.



Hürriyet'in haberine göre, Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Bursaspor, dünya futbol tarihinde görülmemiş bir takım kurdu. Yeşil beyazlıların kadrosunda 5 kıtadan ve 13 farklı ülkeden oyuncu bulunuyor.



Geçen sezonun gol kralı Fernandao, Ozan Tufan, Volkan Şen, Şener Özbayraklı, Bakambu, Belluschi, Enes Ünal, gibi yıldız oyuncularını elinde tutamayan yeşil-beyazlı takım, yaptığı transferlerle ise adından söz ettirdi. Şok ayrılıkların yerini doldurmaya çalışan Bursaspor, kaleci Mert Günok'un yanı sıra Macar futbolcu Balasz Dzsudzsak, Miroslav Stoch ve eski Barcelonalı Isaac Cuenca gibi taraftarı heyecanlandıran yıldız isimleri kadrosuna kattı.



5 kıtadan oyuncu

Gerçekleşen transferlerle beraber yeşil beyazlıların kadrosunda 5 kıtadan ve 13 farklı ülkeden yabancı oyuncu bulunmuş oldu. Bursaspor antrenmanlarını Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na çeviren kadrodaki o oyuncular ve ülkeleri ise şöyle;



-Tomas Sivok, Tomas Necid / Çek Cumhuriyeti


-Luis Advincula / Peru


-Dany Nounkeu / Kamerun


-Sedat Berisha / Makedonya


-Aziz Behich / Avustralya


-Cristobal Jorguera / Şili


-Bakaye Traore / Mali


-Hajime Hosogai / Japonya


-Pesqueira Josue / Portekiz


-Miroslav Stoch / Slovakya


-Isaac Cuenca / İspanya


-Balazs Dzsudzsak / Macaristan


-De Sutter / Belçika




En son Japon futbolcu katıldı

Bu arada, sabah saatlerinde Bursa'ya gelen Japon oyuncu Hosogai ile bugün sözleşme imzalanması bekleniyor. Tecrübeli oyuncu Bursaspor'un akşam 18.00'deki antrenmanına katılacak.







#bursaspor
#yabancı transferler
#ertuğrul sağlam
#5 kıta
9 yıl önce