|

Bursaspor ter attı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Timsah'a tur için 8 dakika yetti. 2. Lig ekibi Nazilli Belediye karşısında üstün bir oyun ortaya koyan yeşil-beyazlılar, 27'de Okan Deniz, 34'te Forsell ve 35'te de Belluschi'nin golleriyle farka gitti. İkinci yarıda idare eden Bursaspor, kolay turladı

.
00:00 - 5/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 00:59 - 5/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Bursaspor ter attı
Bursaspor ter attı

Ziraat Türkiye Kupası 4. kademe maçında Bursaspor, ikinci lig ekibi Nazilli Belediyespor'u ilk yarıda attığı gollerle 3-0 yenerek adını 5. tura yazdırdı. Karşılaşmada ilk tehlikeli atakları ev sahibi Nazilli buldu. 9. dakikada Muğdat, kaleciyi geçmesine rağmen vurmakta gecikince pozisyonundan yararlanamadı. 15. dakikada Burhanettin'in aşırtma pasıyla buluşan Muğdat, topu üstten dışarı attı. Kalesinde iki tehlike atlatan Bursaspor, 17. dakikada Murat ile etkili geldi; plasesini kaleci Kurtuluş ayaklarıyla önledi. 27'de Murat'ın pasıyla topla buluşan Okan, şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 34'te kazanılan serbest atışı kullanan Forsell, yaklaşık 25 metreden vuruşunda topu filelere gönderdi: 2-0. 35'te Forsell'in pasında Belluschi, takımını 3-0 öne geçiren golü attı. 61'de Fatih Özer'in ortasında Burhanettin gelişine vurdu ancak top direğin üstünden dışarı çıktı. 65'te Furkan'ın şutunu kaleci Harun kornere tokatladı. Bursaspor'un oyunun kontrolünü elinde tutarak rahat kazandı.

Sağlam, gençlere daha çok sevindi

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kupada adlarını bir üst tura yazdırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Tur atlamak kadar genç oyuncuların performansının da kendisini sevindirdiğini belirten başarılı teknik adam, 'Forsell, Okan ve ikinci yarı giren Taha oyunlarıyla bizi gelecek için umutlandırdı. Bu maçta aynı zamanda gençleri de kazandık. Bu bizi turdan daha fazla sevindirdi' dedi.

Forsell, siftahı kupada yaptı

Bursaspor'un genç yıldızı Petteri Forsell, yeşil-beyazlı formayla ilk gol sevincini yaşadı. Geldiği günden beri sadece Twente maçında oynayan Forsell, Nazillli Belediye karşısında 34. dakikada kazanılan serbest vuruşta yaklaşık 25 metreden topu ağlarla buluşturdu.

11 yıl önce