|

Bursaspor'da 10 yıl sonra bir ilk!

Alman çalıştırıcı Christoph Daum ile ön anlaşmaya varan Bursaspor, taraflar arasında imza atıldığı takdirde 2003-2004 sezonunda yeşil beyazlı takımı başına getirilen George Hagi'den 10 yıl sonra yabancı teknik adama emanet olacak.

.
00:00 - 12/08/2013 Pazartesi
Güncelleme: 11:04 - 12/08/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Bursaspor'da 10 yıl sonra bir ilk!
Bursaspor'da 10 yıl sonra bir ilk!

'ın haberine göre, Hikmet Karaman ile yolları ayıran Bursaspor'da Genel Direktör Ayhan Barışçı, İkinci Başkan Rıdvan Şen ve yönetim kurulu üyesi Yüksel Çolak, Alman çalıştırıcı Christoph Daum'la görüşmek için Mallorca'ya gitti. Görüşmeler sonunda teknik adamla 2 yıllık anlaşma sağlandığı bildirildi.

Hagi'den 10 yıl sonra yabancı bir teknik adamla yeniden çalışacak olan Bursaspor, bu süreçte Ümit Kayıhan, Nejat Biyediç, Hüseyin Kalpar, Yalçın Gündüz, Raşit Çetiner, Engin İpekoğlu, Bülent Korkmaz, Samet Aybaba, Güvenç Kurtar, Ertuğrul Sağlam ve Hikmet Karaman'la çalıştı.

50 YILDA 44 TEKNİK ADAM

Christoph Daum, imzayla birlikte Bursaspor'un 50 yıllık tarihindeki 44'üncü teknik direktörü olacak. 1963 yılında kurulan yeşil beyazlılar 50 yıllık tarihinde Muhtar Tucaltan, Sabri Kiraz, Kaloperovic, Metin Oktay, Hasan Bora, Mustafa Ertan, Abdullah Gegic, Kemal Ömeragic, Necdet Niş, Fethi Demircan, Gündüz Tekin Onay, Dorde Miliç, Laszlo Szarvaş, Sinan Oral, Sinan Bür, Sedat Özden, Hayrettin Endersert, Nevzat Güzelırmak, Suat Özyazıcı, Yılmaz Gökdel, Yılmaz Vural, Ion Nunweiller, Sepp Piontek, Nejat Biyediç, Gordon Milne, Rasim Kara, İsmail Ertekin, Ahmet Akçan, Sakıp Özberk, Kemal Batmaz, Jörg Berger, Erdoğan Arıca, George Hagi, Ümit Kayıhan, Hüseyin Kalpar, Yalçın Gündüz, Raşit Çetiner, Engin İpekoğlu, Bülent Korkmaz, Samet Aybaba, Güvenç Kurtar, Ertuğrul Sağlam ve Hikmet Karaman gibi isimlerle çalıştı.

11 yıl önce