|

Bursaspor'da Diakhate sesleri

Bursaspor, geçen sezonun devre arasında İspanya''nın Granada takımında Kayseri Erciyesspor''a transfer olan ve başarılı maçlar çıkartan Pape Diakhate''yi kadrosuna katmak istiyor. Diakhate'nin de gönlü Bursaspor'dan yana.

İha
00:00 - 21/06/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:51 - 21/06/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Bursaspor'da Diakhate sesleri
Bursaspor'da Diakhate sesleri

Geçen sezonun hayal kırıklığı ile tamamlanmasının ardından bu sezon iddialı bir takım kurmak isteyen yeşil-beyazlılar transferde hız kesmek istemiyor. Aydın Karabulut, Emre Taşdemir ve Bakaye Traore''yi renklerine bağlayan Bursaspor, stoper için arayışlara başladı. Yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Kayseri Erciyesspor forması giyen ve oynadığı futbolla göz dolduran Diakhate''yi listesine aldı. Teknik Direktör Şenol Güneş''in de kadroda görmek istediği Nijeryalı stoper için İspanyol kulübü Granada''nın 3 milyon Euro bonservis bedeli istediği öğrenildi.

Diakhate gelmek istiyor

Öte yandan Nijeryalı stoperin Bursaspor''un transfer teklifine olumlu baktığı öğrenildi. Yeşil-beyazlılar, yıldız futbolcunun bonservisinde indirime gidilmemesinden durumunda kiralama yöntemine başvuracak. Geçen sezon Kayseri temsilcisinde 13 maçta bin 149 dakika forma şansı bulan Diakhate başarılı futboluyla göz doldurdu.

Bursa'da yabancı sıkıntısı

Yeşil-beyazlılar bir taraftan dış transferi tamamlamak isterken, bir taraftan da kadrosundaki yabancı futbolcu sayısının 8''e ulaşması sıkıntıyı beraberinde getiriyor. 30 Ağustos''ta Frey, Civelli ve Taiwo ile bir görüşme yapacak olan yeşil-beyazlı yönetimin bu futbolcular dışında Pinto ve Bangura''ya da bu sezon takımda düşünülmediği söylenecek.

10 yıl önce