|

Bursaspor'da Dzsudzsak krizi

Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'un Macar oyuncusu Balazs Dzsudzsak'a sözleşmesi gereği ödenen 1 milyon 950 bin Euro'luk peşinat Bursa'da krize yol açtı.

Yeni Şafak
13:50 - 10/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:00 - 10/03/2016 Perşembe
IHA

Performansıyla beklentilerin altında kalan yıldız isme bu ay için 750 bin Euro ödeme yapacak olan Bursaspor yönetimi, iş adamlarına destek çağrısında bulunurken, Dzsudzsak'ın geçtiğimiz sezon Bursaspor'da gol krallığı yaşayan ve bu sezon ise Fenerbahçe'de 21 gol kaydeden Fernandao'dan daha fazla kazanması da dikkat çekiyor.



Yeşil-beyazlı kulüpte sezon başında Rus ekibi Dinamo Moskova takımından transfer edilen Macar orta saha oyuncusu Balazs Dzsudzsak krizi yaşanıyor. 4 yıllık anlaşma sağlanan Macar oyuncunun transferi için Rus ekibine 1 milyon 600 bin Euro ödeyen yeşil-beyazlılar, 29 yaşındaki oyuncuya ise yıllık 1 milyon 600 bin Euro garanti ücret ödemesi yapıyor. Dzsudzsak'ın menajerine ise 790 bin Euro ödeme yapan Bursaspor Kulübü'nün Macar oyuncuya 1 milyon 950 bin Euro da peşinat verdiği ortaya çıktı. Yıldız ismin Bursaspor'a yıllık maliyeti ise 3 milyon 150 bin Euro'yu buluyor.




Bu ay 750 Bin Euro alacak

Yeşil-beyazlıların bir önceki başkanı Recep Bölükbaşı döneminde yapılan bu anlaşmalar mevcut yönetimi de zora soktu. Yapılan sözleşme gereği bu ay Macar oyuncuya 750 bin Euro ödeme yapacak olan Bursaspor yönetimi, Bursalı iş adamlarına çağrıda bulundu.



Başkan Ay'dan destek çağrısı

Bursaspor Başkanı Ali Ay, eski yönetimin yaptığı bu anlaşmaların sıkıntılarını yaşadıklarını belirterek, "Bursalı iş adamlarına, sanayicilere çağrıda bulunuyorum. Bursaspor'u sadece biz kurtarmayacağız, hep birlikte kurtaracağız. Sanayicilerimizin loca almalarını, kapıların isim haklarını almalarını istiyoruz. Herkesin elini cebine atması lazım" diye konuştu.




#Bursaspor
#Balazs Dzsudzsak
8 yıl önce