|

Bursaspor'da Pinto krizi

Bursaspor''da son haftalardaki form düşüklüğü ile dikkat çeken ve Beşiktaş maçı öncesi sakatlık geçiren Sebastian Pinto''nun durumu akıllarda soru işareti bırakıyor.

İha
00:00 - 14/11/2012 Çarşamba
Güncelleme: 10:57 - 14/11/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Bursaspor'da Pinto krizi
Bursaspor'da Pinto krizi

Yeşil-beyazlı ekibin geçtiğimiz sezon devre arasında kadrosuna kattığı Şilli golcü Sebastian Pinto, son haftalardaki form düşüklülüğü ile dikkat çekerken, ligin 11. haftasında oynanan Beşiktaş karşılaşmasından 1 gün önce geçirdiği sakatlık ile de akıllarda soru işareti bıraktı. Süper Lig''in ilk 5 haftalık sürecinde başarılı bir grafik çizen ve bu süreçte 4 gol 1 asistlik bir performans sergileyen golcü oyuncu, en son Elazığspor ile oynanan 5. hafta mücadelesinde gol atma başarısı göstermişti. Bu karşılaşmanın ardından form düşüklüğü ile dikkat çeken Sebastian Pinto, kariyerindeki istikrar sorunuyla da göze çarpıyor.

8 sezon 9 farklı takım

Yetenekli oyuncu Sebastian Pinto, 2004-05 sezonunda profesyonel olarak futbola başladığı Şili takımlarından Club Universidad''ın ardından 8 sezonda 9 farklı takım formasını giyerken, oynadığı takımlardaki istikrar sorunuyla da dikkat çekti. 2005-06 sezonunda bir sezonluk Deportes Cobreloa kulübüne kiralanan Pinto, 2006-07 sezonunda eski takımına geri döndü. Bir sonraki sezon Santos kulübüne bedelsiz olarak gönderilen Şilili golcü, o sezonun devre arasında ise Vereinslos kulübü ile anlaşma sağladı. 2008-09 sezonunda ise Cruz''a transferi gerçekleşen Pinto, bu kulüpte de istikrarı sağlayamadı. Her sezon farklı bir takım forması giyen golcü oyuncu, 2009-10 sezonunda Audax Italiano, 2010-11 sezonunda AS Varese 1910 takımlarında forma giydi.

O'Higgins'de parladı

Profesyonel kariyeri boyunca forma giydiği 7 farklı takımdaki istikrar sorunuyla göze çarpan Şilili oyuncu, 2011-12 sezonunda transfer olduğu Şili ekiplerinden O'Higgins''da adeta yeniden doğdu. Çıktığı 14 karşılaşmada rakip fileleri 13 kez havalandıran Pinto, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam''ın da dikkatini çekti. Geçtiğimiz sezonun devre arasında yeşil-beyazlı ekibe katılan Pinto, ikinci devrede çıktığı 20 resmi maçta attığı 14 gol ve gösterdiği performans ile adeta parmak ısırttı. Timsah''ın gol yollarındaki sorununa çare olan Pinto, takımının geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında gösterdiği çıkışta en büyük pay sahiplerinden de biri oldu.

"İstikrar sorunu devam mı edecek?"

Profesyonel kariyerinde oynadığı kulüplerde istikrarsız görüntüsüyle dikkat çeken yetenekli oyuncu, yeşil-beyazlı ekipte de aynı sorunu yaşıyor. Bu sezon lige iyi bir başlangıç yapan ve ilk 5 haftada 4 gol kaydeden Pinto, sonraki haftalarda suskunluğu ile dikkat çekti. Pinto''nun bu durumu yeşil-beyazlı taraftarları da düşündürürken, ''Pinto''nun istikrar sorunu Bursaspor''da da mı devam edecek?'' sorularını akıllara getirdi.

Özel hayatı dikkat çekiyor

Takım arkadaşı Gökçek Vederson ile birlikte özel hayatına fazla önem verdiği öne sürülen Pinto''nun form düşüklüğünün ana nedenininde bu olduğu iddia ediliyor. Gökçek Vederson''un da haftalardır etkisiz bir görüntü çizmesi yeşil-beyazlı taraftaları da düşündürüyor.

11 yıl önce