|

Bursaspor'dan rekorlu kapanış

Yeşil-beyazlı ekip, adeta gol şov yaptığı karşılaşmada Gençlerbirliği'ni farklı mağlup ederek lider Trabzonspor'u takibini sürdürdü. Bursaspor'da Sercan iki golle yıldızlaşırken, Ozan İpek, Turgay ve Nunez farkı getiren diğer isimler oldu. Başkent ekibinin tek sayısı Soner'den geldi.

00:00 - 19/12/2010 Pazar
Güncelleme: 00:52 - 19/12/2010 Pazar
Yeni Şafak
Bursaspor'dan rekorlu kapanış
Bursaspor'dan rekorlu kapanış

Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni farklı mağlup ederek lider Trabzonspor'u 5 puan arkadan takip etti: 5-1. 17. dakikada defansı çalımlayarak geçen Sercan, ceza alanına girer girmez yaptığı şık vuruşla Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. 25. dakikada Soner, kaleci Ivankov'un üzerinden meşin yuvarlağı filelere göndererek eşitliği getirdi: 1-1. 28. dakikada Ozan İpek, sert vuruşla Bursaspor'u tekrar öne geçirdi: 2-1. 45+3. dakikada Sercan, Batalla ile girdiği verkaç sonucunda düzgün bir vuruşla topu kendisinin ikinci, Bursaspor'un 3. golü olarak ağlara gönderdi: 1-3. İkinci yarıya da hızlı başlayan Bursaspor, 53. dakikada Sercan'ın pasında Turgay ile farkı 4'e çıkardı: 4-1. 88'de 1 dakika önce oyuna giren Nunez, Bekir'in pasına ayak koyarak skoru ilan etti: 5-1. Bu sonuçla 37 ile en yüksek ilk yarı puanına ulaşan Bursaspor, yeni bir rekora imza atmış oldu.


Futbol da skor da çok iyiydi

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Gençlerbirliği'nin yenerek lider Trabzonspor ile farkı korudukları için mutlu olduklarını söyledi. Sağlam, “Ankara'da oynadığımız maçlar futbol olarak, skor olarak güzel oldu. Şampiyonlar Ligi'yle yoğun dönem geçirdik. Devre biterken 25. maçımızı oynadık. Birçok oyuncumuz yoğun maç temposunu ilk defa yaşadılar. Bursaspor tarihinin en fazla ilk yarı puanı topladık. Trabzonspor ile farkın korunması da çok önemliydi. G.Birliği gibi iyi takım karşısında atılmış 5 gol ve alınmış farklı skor bizim için çok önemli. Futbolcularımı kutluyorum” dedi. Transfer çalışmalarını da açıklık getiren Sağlam, “Devre arası ayrılacak oyuncular olacak ama 1 tane futbolcu almayı düşünüyoruz forvete. Belki ikiye çıkabilir. Çok fazla alıp dengeleri bozmak istemiyoruz” diye konuştu.


Genç Sercan'a UEFA'dan övgü

UEFA'nın internet sitesi uefa.com Bursaspor'un yıldızı Sercan Yıldırım'ı manşetine taşıyarak, genç oyuncuyu övgü yağdırdı. Sercan'ın kontra-atak futbolunda geleceğin yıldızı olabileceği yorumu da yapılırken, Ertuğrul Sağlam da, genç oyuncuyla ilgili, “Sercan ileride Avrupa'nın aranan yıldızlarından birisi olacak” dedi.









13 yıl önce