|

Button uçtu gitti

Türkiye Grand Prix'si ikinci antrenman turunda 1.26.456'lık derecesiyle ilk sırayı alan Vodafone McLaren pilotu Jenson Button, ilk antrenmanda 1. olan Alonso'ya 12 saniye fark attı. Button'un takım arkadaşı İngiliz pilot Lewis Hamilton da 319 kilometrelik hızıyla günün en yüksek hızına ulaşan isim oldu.

00:00 - 7/05/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:07 - 7/05/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Button uçtu gitti
Button uçtu gitti

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde yağmurun durması ve pistin kurumasıyla pilotlar ikinci antrenman turlarında oldukça hızlandı. İlk antrenman turlarında birinci olan Ferrari pilotu Fernando Alonso, 1.38.670'lik derece yapabilirken, ikinci antrenman turlarının galibi Vodafone McLaren Mercedes'ten Jenson Button, 1.26.456 ile ilk sırayı alıp derecesini 12 saniye daha geliştirdi. Formula 1'de dün yapılan iki antrenman turu sonucunda günün en hızlı pilotu Vodafone McLaren Mercedes'ten Jenson Button oldu. İlk antrenman turlarında sadece 4 tur atabilen ve 2.00.666'lık derecesiyle hayal kırıklığı yaşatan Button, ikinci antrenman turlarında ise 1.26.456 ile iki antrenman turunun en iyi derecesine imza attı. Günün en yüksek hızına ise Vodafone McLaren'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ulaştı. Hamilton, ikinci antrenman turlarında 319 kilometre hıza çıkarken, günün en yüksek hızına ulaşan pilotu oldu. Günün en istikrarlı takımı Mercedes GP oldu. Mercedes GP pilotları Michael Schumacher ve Nico Rosberg, iki antrenman turunda da ilk 4'te yer almayı başardı. Nico Rosberg, iki antrenman turunda da ikinci olurken, Schumacher ise ilk antrenman turunda 3, ikinci antrenman turunda ise 4. sırayı elde etti.


Vettel 8. viraj kurbanı

İlk antrenman turlarına yağmur damgasını vurdu. Red Bull'un son dünya şampiyonu pilotu Sebastian Vettel, kaygan zemin nedeniyle İstanbul Park'ın ünlü 8. virajında aracını pistte tutamadı ve bariyerlere çarptı. Aracının arka kısmı tamamen hasar gören Alman pilot, yara almazken antrenmana devam edemedi. Vettel'den sonra ikinci antrenman turlarında da Williams'ın Venezuelalı pilotu Pastor Maldonado, kaza geçirip piste dönemedi. İlk virajda pistten çıkan Maldonado, bariyerlere çarptı ve antrenman turlarına devam edemedi. Aracın ön kanadı kırıldı.


Pilotlar pistte duramadı

İstanbul Park pistinde sabah yapılan ilk antrenman turlarına yağmur damgasını vurdu. Islak zeminde piste çıkan pilotlar, araçlarını yolda tutmakta büyük zorluklar çekti. Yağmurlu havaların pilotu olarak gösterilen Michael Schumacher de zaman zaman spin atıp pistten çıktı.


İlk idmanda birinci oldu öğlenden sonra fark yedi

Sabah yağmur altında yapılan ilk antrenman turlarının en hızlı pilotu olan İspanyol Fernando Alonso, ikinci antrenman turlarında ise ancak 11. sırayı elde etti. İspanyol pilot, 1.28.069'luk derece elde edebildi.


ANTRENMAN TURLARI SONUÇLARI








13 yıl önce