|

Büyükekşi açıkladı: Bir takım çekildi, diğerinin başvurusu bekleniyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor'un ligden çekildiğini, çekilmek isteyen Adanaspor'un ise resmi başvurusunu beklediklerini açıkladı.

17:01 - 10/02/2023 Cuma
Yeni Şafak
Mehmet Büyükekşi
Mehmet Büyükekşi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1. Lig Kulüpler Birliği toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, Yeni Malatyaspor'un ligden çekildiğini, çekilmek isteyen Adanaspor'un ise resmi başvurusunu beklediklerini duyurdu.


Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları şöyle:


"Yeni Malatya çekildi, Adana'yı bekliyoruz"

"Malatyaspor ligden çekildi, çekilmek isteyen Adanaspor'un ise resmi başvurusunu bekliyoruz"



Yabancı kontenjanına +1

"Ligden çekilen takımlarımızda oynayan yabancı futbolcuların, havuzda olası şartıyla; gerek Süper Lig, gerekse de 1. Lig'deki takımların transfer etmesi halinde, yabancı oyuncuların +1 olarak oynaması için izin vereceğiz. Bu sezon özel olarak yabancı kuralı haricinde olacaklar. Böylece o takımlara yardımcı olmaya çalışacağız."


"Maçları 3-4 Mart tarihlerinde oynatmayı planlıyoruz"

"Ligleri daha önce açıkladığımız gibi 3-4 Mart tarihlerinde oynatmayı planlıyoruz. İnşallah herhangi bir sıkıntı olmazsa takvimimizi işleteceğiz. Hem Süper Lig hem de 1. Lig maçları oynanmaya başlayacak. 2. ve 3. Lig takımlarıyla ilgili kararımızı da salı günü yapacağımız toplantının ardından kamuoyu ile paylaşacağız."




#Mehmet Büyükekşi
#TFF
#Yeni Malatyaspor
1 yıl önce