|

Çakır öfkesi

Hakem otoriteleri ağırlıkla, Fenerbahçe lehine verilen penaltıların yanlış karar olduğunu belirtirken çalınan düdüklerin Cüneyt Çakır''ın kariyerine yakışmadığı kaydedildi. Çakır''ın yanlış kararlarıyla Fenerbahçe''yi dardan kurtardığı yorumları yapıldı. Kısacası Çakır sınıfta kaldı

.
00:00 - 3/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:48 - 3/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Çakır öfkesi
Çakır öfkesi

Fenerbahçe, Süper Lig''de önceki gün Gençlerbirliği''ni iki penaltı golüyle 2-0 mağlup ederken hakem Cüneyt Çakır''ın penaltı kararları büyük tartışma konusu oldu. Hakem otoritelerinin basında yer alan yorumlarında ağırlıklı olarak ''Penaltıların yanlış karar olduğu'' görüşü hakimdi. İkinci penaltı için yazarlar arasında fikir ayrılıkları yaşansa da ilk penaltı kararının yanlış olduğu konusunda neredeyse herkes hem fikirdi. 57. dakikada Gökhan Gönül''ün ceza alanı dışından yaptığı ve Kulusic''e temas eden şutun rakibin eline değil omzuna çarptığını öne süren hakem hocaları, yakın mesafeden bu sertlikte gelen topun ele dahi temas etse penaltının çalınmayacağını belirtti.

GOSSO''NUN KIRMIZI KARTINI DA ES GEÇTİ

Cüneyt Çakır''ın çaldığı bu şaibeli penaltılarda Fenerbahçe yönetiminin bir gün önce yaptığı basın toplantısının etkisi olduğunu belirten yazarlardan kimisi, Çakır''ın ''Ya F.Bahçe puan kaybederse'' endişesi taşıdığını da söyledi, kimisi de ima etti. Sezon sonu Dünya Kupası''nda düdük çalacak Cüneyt Çakır''ın ligde suya sabuna dokunmadan sezonu kapatma düşüncesi taşıdığı bir diğer fikir olurken bunu ilk penaltıyı çalarak gerçekleştirdiği vurgulandı. Çakır, penaltılar dışında Gosso''nun Dirk Kuyt''ın kasıklarına basmasını es geçmesi ve kırmızı kartına başvurmaması konusunda da eleştirildi.

Penaltı kralı Cüneyt Çakır

Fenerbahçe lehine iki penaltı veren Cüneyt Çakır, bu sezon 9. kez beyaz noktayı gösterdi. Çakır, böylelikle meslektaşlarını geride bırakarak ligde en çok penaltı veren hakem oldu.

Erman Toroğlu / Fotomaç: Omuzlayıp kaldırdı

Bir haftadır F.Bahçe tarafından beyanatlar veriliyor. Ama beyanatların karşılığı da alınıyor. Cüneyt Çakır ilk penaltı düdüğünü öyle çalıyor ki evlere şenlik. Kola vuran top böyle havalanmaz. Her şeyden evvel biraz futboldan nasibini almış kişi bunu düşünür. Top omuza vurup gidiyor. Eğer omuz penaltı ise bu penaltı. Ama omuzun penaltı olduğunu hayatımda ilk defa görüyorum. Gosso bir pozisyonda Kuyt''a öyle bir bastı ki Allah muhafaza. Uçan sineğe kart gösteren Cüneyt, bu pozisyonu atladı. Aynı oyuncunun maçın başında Sow''a yaptığı hareket de var. Ama bakıyorsunuz Cüneyt Çakır''ın da başı rahat değil. Bu kadar açıklamadan, bu kadar basın toplantısından sonra ''Ya F.Bahçe berabere kalır veya mağlup olursa ne olur'' diye düşünür havasındaydı. Ama ilk verdiği olmayan penaltı ile durumu kurtardı.

Bünyamin Gezer / Hürriyet: Cüneyt''e yakışmadı

Cüneyt, verdiği ilk penaltıyla maçın kaderine doğrudan tesir etti. Golle sonuçlanan iki penaltı haricinde de öyle bir pozisyon var ki… Gençlerbirliği''nden Gosso''nun Fenerbahçeli Dirk Kuyt''ın kasığına basması hem he penaltı hem de kırmızı kart olmalıydı. Kısacası bu maç, Cüneyt''in ne kariyerine ne de ismine hiç mi hiç yakışmadı.

Ahmet Çakar / Sabah: Cüneyt Çakır…

Cüneyt Çakır, dün geceki penaltıları, Brezilya''da vermiş olsaydı ilk uçakla ülkesine geri yollanırdı. İlk penaltıya bakıyoruz; çok sert bir şut geliyor ve top G.Birliğili oyuncunun sağ omzundan dönüyor. Velev ki elinden dönsün yine penaltı değil. İkinci penaltıda da Alper rakibinin ayağını uzattığını görüp kendini öne atıveriyor. Gosso''nun ceza alanı içinde Kuyt''ın kasıklarına basması var. Aynı Cüneyt bunu da atlıyor…

Sinan Engin / Vatan: Cüneyt Çakır!

Cüneyt Çakır, penaltılar benim içime sinmedi. Senin sindiyse bilemem. F.Bahçe''nin bu penaltılara ihtiyacı yok, olmasalar da kazanırlardı. Çakır''ın verdiği kararlara katılmıyorum.

Serdar Tatlı / Fanatik: Doğru ve yanlış

Hakem Cüneyt Çakır, verdiği iki penaltıyla geceye damgasını vurdu. İkinci penaltıda Alper Potuk''un düştüğü pozisyon yanlış bir karardı. Her ne kadar Alper, oyuncunun bacağına takılıp düşüyorsa da karar doğru değil. Bence maç içerisindeki en önemli pozisyonlardan biri, Gosso''nun Kuyt yerdeyken hassas bölgesine yaptığı hareket. Bunun karşılığı kırmızı kart olmalıydı. Özellikle maçın ikinci yarısı Cüneyt Çakır''ın ilk verdiği penaltı sebebiyle üzerinde baskı oluştu. İyi götürdüğü maçı yanlış ve hatalı tespitleriyle bir anda konuşulur hale getirdi.

Sakin olun goller gelecek

Fenerbahçe, Gençlerbirliği galibiyetiyle zirvedeki yerini perçinlerken ilk yarının golsüz sona ermesi nedeniyle devre arasında soyunma odasında oyuncularda tedirginlik vardı. Teknik direktör Ersun Yanal, ''Kaçırdığımız gollere değil, atacağınız gollere odaklanın'' sözleriyle oyuncuları motive etti, ardından ''Sakin oynamaya ve tempo yapmaya devam edelim. Sonunda goller gelecek'' ifadesini kullandı.

Ardından söz alan kaptan Emre de ''Herkes yanındaki arkadaşlarının gözüne baksın. Bu maçı alacağımızı göreceksiniz. Çok özel bir taraftar kitlesi tribünde bizi bekliyor; onları evlerine mutlu gönderelim'' dedi.

Maç sonunda ise Yanal, ortaya koydukları mücadeleden dolayı oyuncuları tek tek tebrik etti ve ''Elinize, gönlünüze sağlık. Siz böyle kalpten oynadıkça kimse önümüzde duramaz. Biz buyuz, biz Fenerbahçe''yiz'' diye konuştu.

Melo örneğiyle Gosso tepkisi

Asbaşkan İlhan Ekşioğlu, Melonun ceza almadığı sevincine gön-derme yaparak Gosso''nun Kuyt''a olan hareketine tepki gösterdi: ''Gosso''nun hareketi Fildişi''nde bir halk figürüdür.''

Ramazan 6 hafta yok

G.Birliği''nin, Fenerbahçe maçında elinde kırık meydana gelen file bekçisi Ramazan Köse, en az 6 hafta futbol oynayamayacak. Doktor Savaş Kudaş, Ramazan''ın elinin 2, 3 ve 4. parmaklarındaki üst tarak kemiklerinde kırık tespit edildiğini bildirerek, ''Yaklaşık 6 hafta kemiklerin kaynamasını bekleyeceğiz'' dedi.

Webo takımla idmana başlıyor

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan uzak olan Pierre Webo, hafta içinde takımla birlikte çalışacak. Ancak Kamerunlu forvetin Trabzonspor maçında riske edilmeyeceği belirtildi.

10 yıl önce