|

Çakır'a sert tepki

Kuzey İrlanda-Macaristan maçını yöneten Cüneyt Çakır, Chris Baird'in ilk faulü sonrası avantaj verdi; ikinci faulünde oyunu durdurduktan sonra iki faul için de ayrı ayrı sarı kart göstererek oyuncuyu ihraç etti. Kuzey İrlanda Teknik Direktörü Michael O'Neill, 'Chris ilk pozisyonda kart göreceğini bilseydi, ikinci pozisyonda faul yapmazdı' dedi.

Yeni Şafak
09:20 - 9/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:37 - 9/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Kuzey İrlanda-Macaristan maçında eşi benzerine az rastlanan bir kırmızı kart çıkarırken, ev sahibi ekipten Çakır'a büyük tepki var. Kuzey İrlanda Teknik Direktörü Michael O'Neill, Çakır'ın çıkardığı kırmızı kartı daha önce futbol sahalarında hiç görmediğini belirterek kararı eleştirdi.



Avrupa Şampiyonası elemelerinde Kuzey İrlanda-Macaristan mücadelesinde 81. dakikada ilginç bir an yaşandı. Kuzey İrlandalı oyuncu Chris Baird, Macar rakibine sert bir müdahalede bulunurken, hakem Cüneyt Çakır, avantaj kuralını uyguladı; Baird sadece 7 saniye sonra rakibine yine sert bir müdahale yapınca Çakır oyunu durdurdu ve Kuzey İrlandalı futbolcuya iki pozisyon nedeniyle üst üste iki sarı kart çıkartarak oyundan ihraç etti. Kuzey İrlanda Teknik Direktörü Michael O'Neill, Cüneyt Çakır'a bir hayli tepkiliydi. O'Neill, Türk hakemin Baird'e gösterdiği kırmızı kartın şimdiye kadar gördüğü en saçma karar olduğunu ifade etti. Michael O'Neill, "Chris ilk pozisyonda sarı kart göreceğini bilseydi, ikinci faullü hareketini yapmazdı. Hayatımda böyle bir uygulamayı daha önce hiç görmedim. Bu karar nedeniyle Euro 2016 finallerine gidemeyebiliriz" ifadeleriyle Cüneyt Çakır'a sitem etti.



Kuzey İrlanda, Macaristan karşısında aldığı 1-1 beraberliğe rağmen 8. maçlar sonunda 17 puanla F Grubu'nda lider konumda bulunuyor. Romanya ise 16 puanla ikinci sırada.



İngiltere tam gaz: 2-0

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri E Grubu'nda İngiltere, İsviçre'yi 2-0 yenerek 8. maçını da kazandı. Dünkü sonuçlar: C Grubu: Belarus-Lüksemburg: 2-0, Makedonya-İspanya: 0-1, Slovakya-Ukrayna: 0-0.


E Grubu: İngiltere-İsveçre: 2-0, Litvanya-S.arino: 2-1, Sloveanya-Estonya: 1-0. G Grubu: Liechtenstein-Rusya: 0-7, Moldova-Karadağ: 0-2, İsveç-Avusturya: 1-4.


#Cüneyt Çakır
#Kuzey İrlanda-Macaristan
#Avrupa Şampiyonası
9 yıl önce
default-profile-img