|

Çalhanoğlu'na 4 ay ceza verilmiş!

FIFA'nın milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nu 4 ay futboldan men ettiği ancak Bayer Leverkusen'nin CAS'a başvurarak ceza için tedbiri durdurduğu iddia edildi.

Yeni Şafak
11:22 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 11:31 - 18/03/2016 Cuma
Diğer

Bayer Leverkusen'in Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu'na 2011 yılında Trabzonspor ile yürüttüğü görüşmelerle ilişkin transfer soruşturması başlatması gündeme bomba gibi düştü.



Sabah'ta yer alan habere göre, FIFA'nın yaptığı soruşturma sonrası Hakan'ı 4 ay futboldan men ettiği ve bunu da Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdiği ortaya çıktı. Hakan ve kulübü, CAS'a başvurarak ceza için tedbiri durdurdu.



CAS süreci devam ederken, konuyla ilgili olarak dün Alman kulübü Bayer Leverkusen şu açıklamayı yaptı:


"Hakan Çalhanoğlu'nun 2011 senesinde Karlsruher forması giydiği dönemde Trabzonspor ile 2012/13 sezonundan itibaren geçerli olmak üzere sözleşme imzaladığına yönelik açılmıştır. Fakat transfer Karlsruher ile Trabzonspor kulüpleri arasında bir anlaşma sağlanmadığı için gerçekleşmemiştir. Sürecin birkaç ay sürmesi beklenmektedir. Bu süreçte Hakan Çalhanoğlu'nun futbol oynamasına engel bir durum söz konusu değildir."



Trabzonspor CAS'a gidiyor

Bu arada Trabzonspor da dün bir durum değerlendirmesi yaptı. Bordo-mavili takım, Hakan'a yaptığı sözleşmedeki 1 milyon Euro tazminat bedelini de isterken, konuyu CAS'a taşıyacak.



2012'de Trabzon'la imzaladı

Spor kamuoyunda şok etkisi yapan haberin perde arkası şöyle: Trabzonspor, henüz 17 yaşındayken Karlsruher formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri çeken Hakan Çalhanoğlu ve ailesi ile ön protokol yapmıştı.


Nisan 2012'de yapılan sözleşme gereği, ailesi ve menajerine 100 bin Euro, futbolcuya da 100 bin Euro ödeme yapan bordo-mavili yönetim, mukaveleye "Hakan transferden vazgeçerse 1 milyon Euro tazminat öder" maddesi koydurdu. Ancak Hakan, protokole uymadı ve Aralık 2012'de Karlsruher ile 5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Karadeniz ekibi ön protokole uyulmadığı gerekçesiyle, "Futbolcuyu sözleşmeye uymama", kulübünü ise, "Ayartan kulüp olma" iddialarıyla FIFA'ya şikayet etmişti.

#hakan çalhanoğlu
#trabzonspor
8 yıl önce