|

Can Bartu'nun kızından futbolculara: Bu taraftara layık olun

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Can Bartu için statta cenaze töreni düzenlendi. Törene, Can Bartu'nun kızı Gülfer Arığ ile Fenerbahçe Kaptanı Volkan Demirel arasındaki diyalog damga vurdu.

13:59 - 13/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 15:05 - 13/04/2019 Cumartesi
IHA
Can Bartu'nun tabutuna futbolcular omuz verdi.
Can Bartu'nun tabutuna futbolcular omuz verdi.

Fenerbahçe’de uzun yıllar forma giyen ve efsane futbolcuları arasında yer alan Can Bartu için Fenerbahçe Ülker Stadyumu’nda cenaze töreni düzenlendi. Bartu, tören alanına Fenerbahçeli futbolcuların omuzlarında taşındı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Bartu’nun eşi Güler Bartu, kızı Gülfer Arığ, yöneticiler ve taraftarlar katıldı.

Gülfer Arığ: Tarifsiz bir acı yaşıyoruz

Can Bartu’nun kızı Gülfer Arığ törende bir konuşma yaptı. Tarifsiz bir acı yaşadıklarını belirten Arığ, “Fenerbahçe ve Türk sporcu için büyük bir kayıp. Can Bartu gibi özel bir isimle Fenerbahçe’yi yaşamak, Fenerbahçe camiasını dinlemek benim için büyük bir olay oldu. Fenerbahçe’yi Fenerbahçe yapan bir efsaneyi tanımanın gururunu her zaman yaşadım. Bıraktığı hatıralar sonsuza kadar benle kalacak" ifadelerini kullandı.

"Bu taraftarlara layık olun"

Gülfer Arığ, son olarak futbol takımına dönerek, lütfen yarınki derbiden Mehmetçik Basri, Lefter ve Can gibi bu taraftarlara layık olun" dedi.


Volkan Demirel: Baban için elimizden gelen her şeyi yapacağız

Can Bartu için düzenlenen törende konuşan Fenerbahçe Kaptanı Volkan Demirel, Can Bartu’yu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Hepimiz üzgünüz. Basketbol, futbolda Türkiye’yi temsil etmiş büyük bir ağabeyimizi kaybettik. Can ağabeyimizin Türk futbol tarihinde özel bir yeri var. Fenerbahçe var olduğu süre de var olacak. Çubuklu için yaşayanlar asla ölmezler. Can Ağabey’i her zaman yaşatacağız. Can ağabeyden aldığımız çubukluyu başımızın üstünde taşıyacağız. Ve sana söz (Can Bartu’nun kızına dönerek) baban için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Can Bartu’nun cenazesi stattan futbolcuların omuzlarında ayrılırken cenaze aracı Marmara İlahiyat Camii’ne hareket etti.


Son yolculuğuna uğurlandı

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Can Bartu’nun cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Can Bartu’nun cenaze namazına Bartu ailesinin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hüsnü Güreli, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, Şenes Erzik, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ve çok sayıda seveni katıldı.



#Can Bartu
#Volkan Demirel
#Gülfer Arığ
#Fenerbahçe
5 yıl önce
default-profile-img