|

Can simidi Medjani

Süper Lig’in en golcü savunma oyuncusu olan Medjani, son iki haftada Trabzonspor’a 4 puan kazandırdı; takımdaki Waris, Yatabare; F.Bahçeli Emenike gibi forvetlerden dahi daha çok gol attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 23:50 - 27/04/2015 الإثنين
Yeni Şafak

Süper Lig'de Avrupa kupalarına katılma hedefini kovalayan Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalarak önemli bir iki puan kaybederken takımını yenilgiden kurtaran Carl Medjani, kritik anların sürpriz golcüsü olduğunu bir kez daha kanıtladı. Sezon başında bonservis bedelsiz transfer edilen Medjani, savunma oyuncusu olmasına karşın golcülüğünü de konuşturuyor. Ligin en fazla gol atan savunma oyuncusu olan Medjani, ligde 6, bir de Avrupa Ligi olmak üzere 7 gol kaydetti. Medjani'nin gol attığı 5 maçta Trabzonspor, 13 puan elde etti. Trabzonspor, bu futbolcunun gol attığı maçlarda Galatasaray (2), Mersin İdmanyurdu ve Çaykur Rizespor maçlarını kazanırken Gençlerbirliği ile berabere kaldı.



FORVETLERDEN DAHA ÇOK GOLÜ VAR


Medjani, Trabzonspor'un son 2 haftada 4 puan almasını sağladı. Bordo-mavili futbolcunun gol attığı son 2 maçta Trabzonspor, Galatasaray'ı 2-1 yenerken, Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Futbol hayatının en golcü dönemini geçiren Medjani, ligde 15 gollü Cardozo, 9 golü bulunan Mehmet Ekici'den sonra kendisi gibi 6'şar gol atan Sefa Yılmaz'la bordo-mavili takımın en çok gol kaydeden 3. oyuncusu konumunda. Sezon başında 6 milyon Euro bonservis bedeliyle kadroya dahil edilen Waris, Malili forvet Yatabare, Özer Hurmacı, Erkan Zengin gibi oyuncuları geride bırakan Medjani, Fenerbahçeli Emenike'den de daha fazla gol kaydetti.



Dışarıda kayıp 28 puan


G.Birliği karşısında Ankara'da da iki puan bırakan Trabzonspor, bu sezon deplasmanda 14 maçta 28 puan kaybı yaşadı. (2 galibiyet, 8 beraberlik, 4 mağlubiyet) Bordo-mavililer, iç sahada 2,36 puan ortalaması tuttururken dış sahada ise ortalama bir puanda kaldı.


#Trabzonspor
#Cardozo
#Mehmet Ekici
#Medjani
٪d سنوات قبل