|

Canerli Inter, Çinlilere satılıyor

Caner Erkin'in yeni takımı Inter'in hisselerinin yüzde 70’lik kısmını Çin merkezli bir şirkete sattığı öne sürüldü. Milan Kulübü'nün de Çinlilere satılacağı belirtilirken bu iki satışın gerçekleşmesi durumunda Milano kentinin iki büyük takımı Çinlilerin olacak.

Yeni Şafak
12:17 - 4/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:35 - 4/06/2016 Cumartesi
Diğer
Inter ve Milan kulüplerini Çin şirketlerine satışı gerçekleşmek üzere.
Inter ve Milan kulüplerini Çin şirketlerine satışı gerçekleşmek üzere.

İtalya Serie A ekiplerinden Inter'in hissesinin yüzde 70'inin, Çin merkezli bir şirkete satılmak üzere olduğu iddia edildi. İtalya basınında yer alan haberlere göre, Çinli elektronik şirketi Suning, Inter'in hisselerinin yüzde 70'lik kısmını satın alma konusunda kulübün yöneticileriyle anlaşmaya vardı.



Çinli şirketin, Inter'in eski başkanı Massimo Moratti'den kulübün yüzde 30'luk, şu anki başkanı Erick Thohir'den ise kulübün yüzde 40'lık hisesini satın alacağı belirtildi.



Anlaşmaya göre, Inter'de Thohir, hissenin kalan yüzde 30'luk kısmını elinde tutmaya devam edecek ve başkanlık görevini sürdürecek. Fanatik'in haberine göre; Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin de görevine devam etmesinin beklendiği ve kulüp tarafından resmi açıklamanın pazartesi günü yapılmasının planlandığı da ifade edildi.





Milan'ı da istiyorlar

Önceki günlerde İtalyan Tuttomercatoweb sitesinin haberine göre Milan Başkanı Silvio Berlusconi'nin kulübün hisselerinin Çin'den bir şirkete satılması konusunda anlaşmaya vardığı belirtilmişti. Kulübün hisselerinin %70'ini 550 milyon euro bedelle satacağı belirtilen Milan'ın önümüzdeki sezon Çin sermayesiyle yönetileceği ifade ediliyor.



Inter ve Milan kulüplerinin satılması halinde Milano'nun iki büyük kulübü gelecek sezon Çinli sahipleriyle sezona girecek.





#Inter
#Milan
#Çin
#Caner Erkin
8 yıl önce