|

Carlos''un diplomasında sıkıntı yok

Sivasspor Başkanvekili Erdal Sarılar, Roberto Carlos''un Peru''dan aldığı diplomasında sorun olmadığını, problemin Pro-lisansının olmamasından kaynaklandığını ifade etti

.
00:00 - 24/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 01:46 - 24/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Carlos''un diplomasında sıkıntı yok
Carlos''un diplomasında sıkıntı yok

Sivasspor Başkanvekili Erdal Sarılar, ''Roberto Carlos''un teknik direktörlük diplomasının geçersiz olduğu'' yönündeki iddialara ilişkin, ''Roberto Carlos''un sahaya inmesinde, teknik direktörlük yapmasında hiçbir sıkıntı yok'' dedi. Sarılar, Carlos''un, teknik direktörlük diplomasını Peru''dan almasının herhangi bir sorun teşkil etmediğini, bu ülkenin de FIFA üyesi olduğunu belirtti. Peru''dan alınan diplomanın sadece Güney Amerika''da geçerli olması gibi bir duru-mun da söz konusu olmadığını vurgulayan Sarılar, ''Burada problem, Türkiye''de teknik direktörlük yapabilmesi için pro-lisans sahibi olmak gerekiyor. Hocamız, pro-lisansı doldurmamış. Pro-lisansı doldurmak için 5 yıl üst üste teknik direktörlük yapmak gerekiyor. TFF, ilgili kurul-larında konuyu görüşecek. Talimatta değişiklik yapılabilir. Roberto Carlos''un teknik direktörlük yapmasında hiçbir sıkıntı yok'' diye konuştu.

Cerny ve Navratil kontenjan kurbanı

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda''da sürdüren Sivaspor''da kontenjan kurbanları da belli oldu. Teknik direktör Roberto Carlos''un raporu doğrultusunda Milan Cerny ve Jakub Navratil''e kendilerine kulüp bulmaları söylendi. Sportif Direktör Murat Erdoğan bu futbolcuların kadro dışı bırakıldıkları yalanlayarak, ''Yabancı sınırlamasından dolayı kendilerine kulüp bulmaları istendi'' diye konuştu.


11 yıl önce