|

Celustka resmen Trabzon'da

Trabzonspor'un uzun süredir transferi için girişimlerde bulunduğu 22 yaşındaki Çek savunma oyuncusu dün İstanbul'a geldi ve sağlık kontrolünden geçirildi. Celustka, bugün bordo-mavili takımın kamp yaptığı Hollanda'ya gidecek.

Kamil Anahar
00:00 - 9/07/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:31 - 9/07/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Celustka resmen Trabzon'da
Celustka resmen Trabzon'da

Trabzonspor, uzun süredir transferi için girişimlerde bulunduğu Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag takımından Ondrej Celustka ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, söz konusu transferin gerçekleşmesi için Çek Cumhuriyeti'ne giden kulüp yöneticisi Tuncay Bekiroğlu'nun, oyuncunun gerek kulübü gerekse de kendisiyle her türlü anlaşmayı sağladığı belirtildi. Açıklamada, karşılıklı anlaşmaların ardından genç oyuncunun ülkesinde kendisini Trabzonspor'a bağlayan mukaveleye imza attığı ifade edildi. Dün İstanbul'a gelen Celustka, sağlık kontrolünün ardından bugün Hollanda kampına katılacak. Bordo-mavili kulübün Ondrej Celustka'nın bonservisi

için kulübü Slavia Prag'a 1 milyon 250 bin euro bonservis ücreti ödeyeceği öğrenildi.

Ondrej Celustka kimdir

1989 doğumlu olan Ondrej Celustka, 1.85 cm boyunda. Defansta görev yapan 22 yaşındaki oyuncu, sağ ayağını çok iyi kullanıyor. Celustka, Çek Cumhuriyeti'nin U21 takımında forma giyiyor.


Güneş yeni oyun sistemi deniyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyun yapısında değişikler yaparak yeni bir şeyler denediklerini söyledi. Yoğun bir antrenman temposundan geçtiklerini belirten deneyimli teknik adam, “Yeni oyuncularla eski oyuncuların uyumlarını sağlarken, aynı zamanda fiziki alt yapılarını geliştirmek istiyoruz” dedi. Hazırlık döneminin oyuncuların performanslarının üst seviyeye çıkmadığı bir dönem olduğunu söyleyen Güneş, “Oyun yapısında değişiklikler yaparak, yeni bir şeyler deniyoruz. Hataların aza inmesi için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Hızlı bir oyun anlayışını oturtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.





13 yıl önce