|

Cengiz seçim kararı alıyor

Galatasaray’da idari yönden ibra edilmeyen ve genel kurulun kararını mahkemeye taşıyacağını açıklayan Başkan Mustafa Cengiz seçime gidiyor. Mahkemeden kısa sürede karar çıkarmayı planlayan Cengiz, 18 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimde aday olmak istiyor.

Umut Yılmaz
04:00 - 28/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 04:03 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz
Mustafa Cengiz

Galatasaray yıllık olağan mali ve idari genel kurulunda mali olarak ibra edilen ancak idari anlamda ibra olmayan Mustafa Cengiz, 2 Nisan’da seçim kararı almaya hazırlanıyor. Galatasaray tüzüğüne göre ibra olmayan Cengiz’in bir ay içerisinde seçim kararı alması gerekiyordu. Cengiz, Pazartesi günü “Görevimizin başındayız. Mahkemeye gidiyoruz” açıklamasını yaptı. Cengiz’in kurmayları ve avukatlarıyla yaptığı son görüşmelerin ardından seçime gitmeye karar verdiği öğrenildi. Cengiz’in bu kararını 2 Nisan’da açıklaması ve seçimin 18 Mayıs’ta yapılması bekleniyor. G.Saray tarihinde ibra olmayan ikinci başkan olan Mustafa Cengiz, ibra olmayan ilk başkan Adnan Polat gibi hakkını mahkemede arayacak. İbrasızlık sonrasında mahkemeye başvuran Polat, açtığı davayı kazanarak ibrasızlığını ortadan kaldırmıştı. Cengiz’de Adnan Polat davasını emsal göstererek açacağı davayı kısa sürede tamamlayarak yeniden seçime girmenin planlarını yapıyor. 2525 oy alarak başkanlığa seçilen ve sadece 351 oyla ibra olmayan Mustafa Cengiz yeniden seçime girerek itibarını geri kazanmak istiyor. Bu arada Galatasaraylı Avukatlar ve Hukukçular Derneği, Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunun 2 gün içinde hukuki süreci başlatacağını bildirdi. Açıklama yapanlar arasında 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili davalarda FETÖ’cüleri savunan avukat Muazzez Görkem Büyükgövez’in de yer alması dikkati çekti.

  • Elhamdülillah çok iyiyim
  • Senegal Milli Takımı’nın Mali ile yaptığı maçta sakatlanan G.Saraylı futbolcu Mbaye Diagne, durumunun iyi olduğunu bildirdi. 27 yaşındaki futbolcu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Elhamdülillah çok iyiyim. Ülkem için ölürüm, haydi Senegal! Tüm mesajlar için teşekkür ediyorum” dedi. Diagne’nin son durumu İstanbul’a geldikten sonra bakılacak. Bu arada G.Saray, TFF 1. Lig ekiplerinden İstanbulspor ile yaptığı hazırlık maçını 2-0 kazandı. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan maçta golleri Emre Akbaba ve Sinan Gümüş attı.
#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
5 yıl önce