|

Cengiz Ünder resmen Leicester City'de: Çağlar Söyüncü ile yeniden buluştular

İtalya Serie A ekiplerinden Roma forması giyen milli futbolcu Cengiz Ünder, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City'ye transfer oldu. 23 yaşındaki oyuncunun daha önce Altınordu altyapısında beraber forma giydiği Çağlar Söyüncü ile 4 sene sonra yeniden yolları kesişti.

Haber Merkezi
10:35 - 20/09/2020 Pazar
Güncelleme: 11:17 - 20/09/2020 Pazar
Yeni Şafak
Cengiz Ünder geçen sezon 23 maçta 3 gol kaydetmişti.
Cengiz Ünder geçen sezon 23 maçta 3 gol kaydetmişti.

2017 yılında Başakşehir'den 14.25 milyon euro karşılığında İtalyan devi Roma'ya transfer olan Cengiz Ünder'in yeni takımı belli oldu. Hem İtalya'dan hem Almanya'dan hem de İngiltere'den birçok takımın peşinde olduğu milli oyuncu, Leicester City'ye transfer oldu.

Bir diğer milli oyuncumuz Çağlar Söyüncü'nün de kadrosunda olduğu İngiliz ekibi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Cengiz Ünder transferini resmen duyurdu.

Satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı

Dün, Leicester City için sağlık kontrollerinden geçen oyuncu, bugün İngiliz kulübüyle sözleşme imzaladı. Satın alma opsiyonuyla birlikte Leicester City'ye transfer olan Cengiz Ünder için Roma kulübü, 3 milyon euro kiralama ücreti alacak. Milli oyuncunun satın alma opsiyonu ise 25 milyon euro olarak belirlendi.


Çağlar Söyüncü ile 4 yıl sonra yolları kesişti

Bir diğer milli oyuncu Çağlar Söyüncü ile takım arkadaşı olacak Ünder, 2016'da Altınordu'dan Süper Lig ekibi Başakşehir’e transfer olmadan önce, burada Çağlar Söyüncü ile birlikte forma giymişti.

İlk paylaşımı heyecan oluşturdu

İngiliz ekibi Leicester City'nin transferi açıklamadan önceki paylaşımı, taraftarlardan heyecan oluşturdu. Paylaşım kısa sürede binlerce beğeni alırken, İngiliz taraftalar Cengiz Ünder için yüzlerce yorum yaptı.

  • Cengiz Ünder: Her zaman Premier Lig'in hayalini kurmuştum
  • Leicester City'ye transfer olduktan sonra İngiliz kulübüne açıklamalarda bulunan Cengiz Ünder her zaman Premier Lig'de oynamak istediğini söyledi. Milli futbolcunun açıklamaları şu şekilde; "Leicester gidip antrenmanlara başlamak için sabırsızlanıyorum. Her zaman İngiltere'de oynamak istemişimdir ve bu Premier Lig'de oynamak için harika bir fırsat. Hızlı bir oyuncuyum ve arkadaşlarıma çok fazla şans oluşturabilirim. Takım arkadaşlarıma sahada ve saha dışında yardımcı olmaya çalışacağım ve performansımı her gün iyileştirebileceğime inanıyorum. En iyi arkadaşım Leicester City'de oynadığı için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çağlar Söyüncü ile oynayabildiğim için çok mutluyum. Leicester maçlarını hep onun için izledim."


#Cengiz Ünder
#Çağlar Söyüncü
#Leicester City
#transfer
#Roma
4 yıl önce