|

Çevreci bir yarış olacak

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, hafta sonunda Afyonkarahisar’da yapılacak Dünya Motokros Şampiyonası öncesinde yaptığı açıklamada, “Şampiyona öncesinde, sırasında ve sonrasında çevreyle ilgili yapacağımız ve yapmayı planladığımız 8 adet çalışmamız olacak. Çevreye duyarlılığımızı tüm dünyaya lanse edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 04:03 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Sporcular adına ağaç dikilecek
Sporcular adına ağaç dikilecek

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, hafta sonunda Afyonkarahisar’da düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası öncesinde açıklamalarda bulundu. 36 ülkeden 80 sporcunun mücadele edeceği yarış öncesinde hazırlıkların tamamlandığını belirten Uçar, “Şampiyona öncesinde, sırasında ve sonrasında çevreyle ilgili yapacağımız ve yapmayı planladığımız 8 adet çalışmamız olacak. Çevre duyarlılığını dünya önünde lanse edeceğiz. Afyonkarahisar’daki 50 kilometrelik bir alan için beşerli ve onarlı gruplar halinde çevre temizlik turu düzenleyeceğiz. Oraya gelecek olan onbinlerce motosiklet tutkununa bunu teklif edeceğiz. 50 kilometreli alanda çevre temizlik turları düzenleyeceğiz. Organizasyon alanına giren her motosiklete, her motosikletçiye geri dönüşümlü bir çöp askısı vereceğiz. Geri dönüşümü olmayan ürünler toplanıp imha edilecek. Çevre temizlik turları, geri dönüşüm çöp askısı, emisyon ölçümleri, açık hava seminerleri, toprak kaplar, motosiklet kullanımını teşvik alanlarında projelerimizi şampiyonada gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.


MOTORLARA EMİSYON ÖLÇÜMÜ YAPILACAK

TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, açık hava seminerleriyle araçların emisyon salınımlarını organizasyona gelen tüm katılımcılara aktarmayı planladıklarını söyleyerek, “Türkiye’nin önemli motosiklet organizasyonlarını gerçekleştiren bir petrol şirketiyle onların kuracağı alanda herkese emisyon ölçümü yapılacak. Kurulacak parka girecek tüm motosiklet sahiplerine çevreye saldıkları emisyonla ilgili ölçüm sonuçlarını bildireceğiz. Aşırı veya standartların üzerinde olanlar varsa onları ikaz edeceğiz. Temiz yakıt ve temiz çevre bilgilendirmesi yapacağız. Yakıtın temiz olması durumunda çevreye verilen emisyonun bilgilerini motosikletçi arkadaşlarla paylaşacağız. Açık hava semineri şeklinde gerçekleştireceğiz” dedi.

“GEZ, GÖR VE BİLDİR” PROJESİ

Çevre duyarlılığı konusunda, “Deniz Yaşamına Destek” ve “Gez, Gör ve Bildir” projelerinin hayata geçirileceğini anlatan Uçar, “Deniz yaşamına destek projemiz var. Tanıtımını Afyonkarahisar’da yapacağız. ‘Gez, Gör ve Bildir’ projemiz var. Motosiklet tutkunlarına ve kullanıcılarına burada sunacağız. Arkadaşlardan farklı alanlara çıkmalarını isteyeceğiz. Doğaya zarar vermeden, gördükleri çevre eksikliklerini, vahim ve endişe verici durumları fotoğraflayarak, ilgili kurum ve kuruluşlara bildirmelerini öğütleyeceğiz” diye konuştu.

#​Türkiye Motosiklet Federasyonu
#Bekir Yunus Uçar
6 yıl önce