|

Çeyrek finale kalırız

Farklı Real Madrid yenilgisine rağmen geçen yıldan daha iyi bir takım olduklarının altını çizen G.Saray''ın yıldız oyuncusu, Mancini''nin tecrübe ve taktik kültürünü takıma yansıtmasıyla güçlendiklerini kaydetti

.
00:00 - 25/10/2013 Cuma
Güncelleme: 00:02 - 25/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
Çeyrek finale kalırız
Çeyrek finale kalırız

Hollanda Milli Takımı''yla Türkiye karşısında sergilediği performansın ardından Karabük ve Kopenhag maçlarıyla gollerine devam eden Wesley Sneijder, Fransız basınına konuştu. 3 maçta 4 golle yıldızlaşan Sneijder, Kopenhag karşısında hocaları Mancini ne gösterdiyse onu harfiyen uyguladıklarını kaydetti. Performansından memnun olduğunu belirten Hollandalı yıldız, ''Daha önemlisi takım olarak gösterdiğimiz performanstı. Maçta çok güzel oynadığımız bölümler vardı. Mancini''nin istediklerini yaptım. Bana ağır Kopenhag savunmasını geçmek için uzun toplar oynamamı söyledi. Attığım golle takımı rahatlattığım için de çok mutluyum'' dedi.

BAŞARIYI TEKRARLARIZ

İkinci sıradaki yerlerini korumaları gerektiğini savunan tecrübeli orta saha, ''Real Madrid karşısında aldığımız ağır yenilgiye rağmen geçen seneden daha iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Juventus ile berabere kalıp ardından da Kopenhag''ı yendik ve gerçek gücümüzü gösterdik. Geçen seneki gibi çeyrek finale çıkacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu. Mancini''den de övgüyle bahseden 29 yaşındaki oyuncu, ''O Manchester City ve Inter''de büyük işler başarmış bir teknik direktör. Galatasaray''ın Avrupa''nın en iyi ekiplerinden biri olması için uğraşıyor'' diye konuştu.

Hollandalı yıldızdan 8 günde 4 gol

G.Saray''ın yıldızı Wesley Sneijder, kendisinden beklenileni vermeye başladı. Geldiği günden bu yana bir türlü sahada iyi bir performans gösteremeyen Sneijder, Türkiye-Hollanda maçında gol serisini başlattı. 19 Ekim''de ligde Karabük''e attığı iki golle takımını sırtlayan isim olan Hollandalı yıldız, Kopenhag karşılaşmasında 8 günde 4. golünü atmayı başardı.

UEFA: Maçın adamı Eboue

UEFA, G.SarayKopenhag maçında sahanın en iyisi olarak Emmanuel Eboue''yi gösterdi. Sneijder ve Drogba''nın gollerinin asistini yapan tecrübeli sağ bek, UEFA editörlerinin değerlendirmesinde en yüksek notu aldı.

UEFA''NIN MANŞETİNDE

UEFA, G.Saray''ın Kopenhag''ı yenmesinin ardından Facebook sayfasının kapak fotoğrafına sarı-kırmızılı oyuncuların gol sevinci fotoğrafını koydu.

Danimarka karıştı!

Umutlu geldiği İstanbul''dan G.Saray yenilgisiyle ayrılan Kopenhag Kulübü''nde işler karıştı. İlk yarı sonunda oyundan alınan İzlandalı oyuncu Rurik Gislason, teknik direktör Staale Solbakken''i eleştirerek, yanlış taktik uyguladığını ve kendisini iyi oynamasına rağmen oyundan erken aldığını söyledi. Gislason ''Söyleyeceğim çok şey var, ama konuşmasam daha iyi olacak. Taraftarın tezahüratı karşısında titredik, ilk 15 dakikada küçük çocuklar gibi korktuk. Bizim gibi bir takım böyle şeylere alışık olmalı'' diye konuştu.

ASLAN DEĞİL KEDİLER!

Danimarka medyası, oyuncuların hocalarını eleştirmelerinin takımda yeni kavgaların başlayacağının sinyalini verdiğini yazdı. G.Saray maçına geniş yer ayıran Danimarka basını, ''FC Kopenhag, Türk şatosunda dayak yedi'', ''Aslanın ağzındaki kedi enikleri'', ''Kopenhag için utandırıcı sonuç'', ''Aslan Kebabı'', Aslan Kopenhag''ı mangal yaptı'', ''Korkulandan daha kötüsü oldu'' şeklinde manşetler attı. Kopenhag''ın sembolünün aslan olduğuna dikkat çeken gazeteler, Kopenhag için ''Danimarka kedileri'' benzetmesini yaptı.

Melo-Sneijder-Drogba ile Galatasaray uçuyor

İtalya''nın spor gazetelerinden La Gazetta dello Sport''ta G.Saray-Kopenhag maçıyla ilgili ''Melo-Sneijder-Drogba ile G.Saray uçuyor'' başlığı atıldı. Haberde Mancinili G.Saray''ın mağlup edip, İtalyan ekibinin 2 puan farkla önüne geçtiği ifade edildi. Juventus''a yakınlığıyla bilinen Tuttosport gazetesinde de Kopenhag maçının G.Saray için antrenman gibi olduğu belirtildi. Sky Sport Italia kanalının sitesindeki haberde ise Juventus''un gruptan çıkabilmesi için Mancini himayesindeki G.Saray''ı geçmesi gerektiği vurgulandı. Basın Real Madrid''e 2-1 yenilen Juventus''un bir kırmızı kart, bir penaltı çalan Alman hakem Manuel Grafe''yi geçemediği yazdı.

Bruma''ya Brezilya usülü kutlama

G.Saray, ara vermeden Pazar günü ligde Kayseri ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlarken Bruma''nın doğum günü Brezilya usulü kutlandı. Portekizli genç yıldız pastadaki mumları üflerken arkadaşları tarafından yumurta ve un yağmuruna tutuldu.


11 yıl önce