|

Christian Noboa Trabzon yolunda

İspanyol basını 4 yıldır Rusya'nın Dinamo Moskova kulübünde forma giyen ve sözleşmesi sona eren Noboa transferinde bordo-mavili kulübün birinci sıraya yerleştiğini ve anlaşmanın yakın olduğunu yazdı

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 8/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:46 - 8/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Trabzonspor’un transfer listesindeki Christian Noboa için İspanya’dan iyi haberler geldi. Bordo-mavili kulübün transfer etmek istediği Ekvadorlu oyuncuda büyük engel oluşturan Sevilla, bu futbolcuyla ilgilenmediklerini açıkladı. İspanyol ekibi, 29 yaşındaki Noboa'nın yaşlı olduğunu ileri sürerek daha genç oyunculara yöneleceğini belirtti. Sevilla'nın devreden çıkması ile Noboa'nın Trabzonspor ile sözleşme imzalamasının an meselesi olduğu iddia edildi. İspanyol basını, Sevilla'nın, Noboa'nın takıma adapte olmaması halinde bu yaştaki futbolcunun satışında zarar edebileceği gerekçesi ile transferden vazgeçtiğini yazdı. Dinamo Moskova ile sözleşme yenilemek istemeyen Noboa'nın rotasının Türkiye'ye döndüğüne dikkat çeken gazeteler, Trabzonspor'un bu transferde birinci sıraya yerleştiğini ve önümüzdeki günlerde anlaşma sağlanabileceğini vurguladı. Trabzonspor'un bu oyuncuya cazip bir teklif yaptığını hatırlatan Estadio Deportivo gazetesi ise Noboa'nın buna rağmen bu teklifi bekleterek yeni arayışlara gittiğini belirtti.  Ekvadorlu oyuncu, Dinamo Moskova ile sözleşmesi sona erdiği için isteyen kulüpler bonservis bedeli ödemeyecek. 


En istikrarlısı CARL MEDJANİ

Süper Lig'in ilk yarısını 6. sırada tamamlayan Trabzonspor'un en istikrarlı oyuncusu Carl Medjani oldu. Ligde Trabzonspor'un oynadığı 16 maçın 15'inde forma giyen ve bu maçların 13'ünde 90'ar dakika sahada kalan Medjani, toplam bin 293 dakikayla bordo-mavililerin en çok sahada kalan futbolcusu olarak dikkat çekti. Afrika Uluslar Kupası'na katılmak için ülkesine gitmek zorunda kalan Cezayirli oyuncu sadece son haftadaki Balıkesirspor maçını kaçırdı. Essaid Belkalem bin 106 dakikayla Medjani'nin ardından en çok süre alan futbolcu oldu. Jose Bosingwa bin 80 dakika ile üçüncü sırada yer alırken, Mehmet Ekici bin 6 dakikayı aşan futbolcular olarak dikkat çekti. 

#Trabzonspor
#Christian Noboa
#İspanya
9 yıl önce