|

Cihat Arslan: "Bütün inancımızla çalışmaya devam edeceğiz"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, takımın başında çıktığı ilk maçı kazandıklarını ancak rakiplerin de aynı hafta kazandığını belirterek, “Biz işimize sonuna kadar devam edeceğiz. Biz bütün inancımızla idmanlarımıza devam edeceğiz. Malatyaspor için bunu yapmak zorundayız. Hırslıyız, azimliyiz bunu da takıma yansıtmaya çalışıyoruz ve yine kazanmak istiyoruz” dedi.

13:52 - 9/03/2022 Çarşamba
Güncelleme: 13:59 - 9/03/2022 Çarşamba
IHA
Cihat Arslan
Cihat Arslan

Süper Lig’de bu hafta sonu deplasmanda Altay’a konuk olacak olan Yeni Malatyaspor’da hazırlıkları Teknik Direktör Cihat Arslan yönetiminde sürüyor. Orduzu Nurettin Soykan Tesisleri’nde devam eden hazırlıklarda futbolcular Altay’a karşı galip gelebilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Takımın başında çıktığı ilk maç olan Adana Demirspor karşısından 3 puanla ayrılan Teknik Direktör Cihat Arslan, gelecekten umutlu olduğunu belirterek ligde kalma adına ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi. Antrenmanlara önem verdiklerini belirten Arslan, “Bir hocanın namusu antrenmandır. Biz antrenmanları yapmaya gayret edeceğiz, kulübü temsil etmeye çalışacağız. Kendi değerlerimizi futbol adına koruyarak mücadeleye gideceğiz” dedi.

"Allah yardımcımız olsun"

“İşin gerçeği atılımda geride kaldık. Tamam 3 puan geldi ama rakipler de kazandı, biz işimize sonuna kadar devam edeceğiz. Biz bütün inancımızla idmanlarımıza devam edeceğiz. Malatyaspor için bunu yapmak zorundayız. Hırslıyız, azimliyiz bunu da takıma yansıtmaya çalışıyoruz ve yine kazanmak istiyoruz. Ama bundan sonra bize neyi gerektirir ligin gidişatı bize neyi düşündürür, seneyi yapılandırmayı mı onu başarırız, bu ligde kalmayı mı onu başarırız. Her türlü başarı için buradayız. Takımımız için buradayız, Allah yardımcımız olsun.”

"Sorumlulukla hareket ediyoruz"

“Bizim dönemimizde Feyzullah abinin, Oktayların, Ünalların, Bünyaminlerin Malatya’sı vardı. Biz deplasmana gelirdik gözümüzde muhteşem bir takım vardı sonra düştü ayağa kalktı yine Avrupa gördü, tabi biz de bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Değişimi insan kendinde başlatabilir. Biz kimseyi değiştiremeyiz, onlar değişmek isterse hep beraber değişiriz, hep beraber gelişiriz. Bunu burada oturtmaya çalışıyoruz.”

"Ringi asla terk etmeyiz"

"Takımın yeteneği vardı ama mağlubiyetlere alışmıştı, tabi bunu değiştirmek onların çabası ile olur. Sonrasında futbolcuların azimlerini gördükten sonra tabi ki hevesleniyorum. Örneğin Tetteh antrenmanlara bile çıkamıyordu ama son maçta çıkıp 20 dakika oynadı. Altay’a saygı duyuyorum, yetenekliler ama eksikleri var. Biz de yetenekli takımız ama eksiklerimiz var. Bazı bölgelerde yerli oyuncu eksiğimiz olduğu zaman alternatiflere bakıyoruz. Ama eksiklere hiçbir zaman sığınmamalıyız, elimizde kim varsa onla savaşırız. Sonucunda kazanırız ya da kaybederiz. Ama ringi asla terk etmeyiz”


#Süper Lig
#Yeni Malatyaspor
#Cihat Arslan
2 yıl önce