|

Çılgın Türkler

Malta, Moldova gibi kolay maçları kazanamayıp, işi sıkıntıya sokan Milli Takım, güçlü Norveç'i evinde, üstelik yenik duruma düştükten sonra yıkmayı bildi. 12'de Hagen ile gelen gole 32'de Emre karşılık verdi, 60'ta Nihat bitirdi. Şimdi Norveç'in üstündeyiz ve artık çarşamba günü Bosna'yı devirip, finallere gitmeyi resmileştirmeyi bekliyoruz.

00:00 - 18/11/2007 Pazar
Güncelleme: 01:26 - 18/11/2007 Pazar
Yeni Şafak
Çılgın Türkler
Çılgın Türkler

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki en kritik maçına çıkan Türkiye, Norveç'i deplasmanda 2-1 mağlup ederek finallere katılma yolunda büyük bir engeli geçti ve işi Bosna Hersek karşılaşmasına bıraktı. 12. dakikada Arne Riise'nin uzun taç atışı sonrası Iversen kafayla indirdi, Hagen, rövaşatayla topu ağlara gönderdi: 1-0. 24'de Helge'nin ortasında, Hakan Balta'ya çarpan top ön direğe çarparak kornere gitti. 31'de Emre Belözoğlu'nun ceza sahası dışından muhteşem şutunda Ay-yıldızlılar beraberliği yakaladı: 1-1.

NİHAT SAHNE ALDI

62. dakikada Gökhan Gönül'ün pasında topla buluşan Nihat'ın bekletmeden vuruşu ağlarla buluştu: 2-1. 80 ve 82. dakikadalarda Hamit Altıntop'un ceza alın dışında şutları az farkla auta gitti. 86. dakikada Riise'nin ortasında kaleci Volkan çıktı ve mutlak bir pozisyonu önledi. Uzatma dakikalarında da kaleci Volkan, Helstad'a geçit vermedi. Karşılaşmayı 2-1 kazanan milliler, 2008 Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi büyük ölçüde garantiledi.

Zafer gözyaşları

Maç sonrası milliler, gözyaşları içinde birbirleriyle kenetlenirken, Ulusoy yine kesenin ağzını açtı.

Galibiyet sonrası Oslo Ulleval Stadı'nda milli futbolcuların hali görülmeye değerdi. Bir çok oyuncu, saha içinde sarmaş dolaş olurken, bazıları da yedek kulübesindeki arkadaşlarına koştu. Hepsinin ortak noktası ise gözlerinden akan zafer gözyaşlarıydı. Karşılaşmayı tribünden izleyen taraftarlar ile federasyon yetkilileri de gözyaşlarını tutamazken, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, prim konusunda, “Ne istiyorlarsa vereceğiz. Daha hiçbirşey belli değil. Ama bu çocuklar herşeyi hak etti” dedi. Prim miktarının çarşamba günkü Bosna Hersek maçından sonra toplu olarak belirlenmesi bekleniyor.

Öpüşmeyi bırakın!

Soyunma odasında futbolcular galibiyet sevinci yaşarken, teknik direktör Fatih Terim, kendilerini uyarmaktan geri kalmadı. Bir maç daha oynayacaklarını hatırlatan Terim, “Sevincinizi anlıyorum ama artık öpüşmeyi kesin. Asıl sevinci çarşamba günü yaşayacağız. Sakın rehavete kapılmayın” diyerek son Bosna maçına dikkatlerini çekti.


16 yıl önce