|

Cimbom turu rövanşa bıraktı

Galatasaray, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında kendi sahasında Malatyaspor ile golsüz berabere kaldı. İki takım arasında kupada finale çıkacak takım 25 Nisan’da Malatya’da oynanacak rövanş maçında belli olacak. Zaman zaman gerginleşen maçta Galatasaraylı Luyindama kırmızı kart gördü.

Umut Yılmaz
04:00 - 3/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 05:31 - 3/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
​Galatasaray ve Malatyaspor oynadıkları maçta berabere kaldı.
​Galatasaray ve Malatyaspor oynadıkları maçta berabere kaldı.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kalarak saha avantajını kullanamadı: 0-0. Maçın rövanşı, 25 Nisan Perşembe günü Yeni Malatya Stadı’nda oynanacak. Galatasaray, Malatyaspor’u Süper Lig’in 27. haftasında 6 Nisan Cumartesi günü yine konuk edecek. Galatasaray’da Senegal Milli Takımı’nda omzundan sakatlanan Diagne iğne ile, beli ağrıyan Muslera ve gıda zehirlenmesi geçiren Belhanda da bir günlük tedavileri sonrası oynarken, sakat Nagatomo ve Mitroglou ise forma giyemedi. Fernando ise yaklaşık 2 ay sonra oynadı.

Maçta Galatasaray, daha fazla topla oynama yüzdesi yakalayan taraf olsa da etkili pozisyonlar geliştirmekte zorlandı. Malatyaspor da hücum çeşitliliğini arttıramayınca iki ekip sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. 10. dakikada Ndiaye rakip ceza sahasına girdikten sonra iki rakibini oyundan düşürürken şutunda kaleci Farnolle’yi geçemedi. 22’de Diagne’nin pasında ceza sahasında topla buluşan Emre Taşdemir’in vuruşu auta gitti. 60’da Kamara orta sahada kaptığı topla hızla rakip kaleye yönelirken kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutu Muslera’da kaldı. 64’te Belhanda’nın ceza sahası dışından gönderdiği sert şut kalenin solundan auta gitti. 68’de Ndiaye uzaklardan şansını denerken şutunda çerçeveyi tutturamadı. 71’de Luyindama, Guilherme’ye yaptığı sert müdahale nedeniyle direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 74’de Diagne, sol kanattan çalımlarla ceza sahasına girerken şutunu Farnolle iki hamlede kontrol etti. 85’te Galatasaray’ın kazandığı frikikte topun başına geçen Emre Akbaba, şutunda barajı aşamadı. 90+4’te. Bülent Cevahir’in soldan ortasında Bifouma’nın şutu Marcao’dan döndü.

  • Ceza alabilirim!
  • G.Saray’ın Brezilyalı stoperi Marcao, maçın ümitli konuşurken hakem yönetimine de sitem etti. Marcao maç sonrası, “Kazanmak için sahaya çıktık ama olmadı, yine de ikinci maçta daha iyi oynayıp turu geçme şansımız var. Bu tip konulara çok girmek istemiyorum ama hakem kararlarına yorum yapmaya başlarsam, yanlış yorumlar yapıp bu duygusallıkla ceza alabilirim” dedi.
  • Taraftarlar, Diagne ve Onyekuru’yu ıslıkladı
  • G.Saray’da bazı taraftarlar, oyundan alındıkları sırada Mbaye Diagne ile Henry Onyekuru’ya tepki gösterdi. 78. dakikada Ahmet Çalık, Diagne’nin yerine oyuna dahil olurken, 83’de ise Onyekuru’nun yerine Sinan Gümüş oyuna girdi. Tribünlerdeki bazı taraftarlar, saha kenarına gelişleri sırasında performanslarını beğenmedikleri Diagne ve Onyekuru’yu ıslıkladı.
  • Luyindama, F.Bahçe derbisinde cezalı
  • Maçta kırmızı kart gören Christian Luyindama, Süper Lig’in 28. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde görev yapamayacak. Maçın hakemi Halil Umut Meler, 71. dakikada Guilherme’ye yaptığı müdahale sonrası Luyindama’yı doğrudan kırmızı kartla oyundan attı. Süper Lig’de sarı kart cezalısı da olan Luyindama, 27. haftadaki Malatyaspor maçının yanı sıra 28. haftadaki Fenerbahçe derbisinde takımını yalnız bırakacak. Maç sonrası G.Saray teknik heyeti hakem yönetimine tepki gösterdi.
Mustafa Cengiz’e taraftardan destek

G.Saray taraftarları olağan genel kurulda idari olarak ibra olmayan Başkan Mustafa Cengiz’e büyük destek verdi. “Cim-Bom halkındır, lisenin değil” diye tezüharüt yapan taraftarlar pankartlarla da ibra kararını eleştirdi. Taraftarlar, “Mekteb-i Sultani onurumuzdur. Liseci zihniyeti sorunumuzdur”, “Nerede kaldı fikriniz, nerede kaldı vicdanınız”, “G.Sarayımıza, G.Saraylılar üye olsun”, “Milyonlarca ses G.Saray haklın diyor”, Tüzük değiştirilsin, taraftarlıyla bütünleşsin” pankartları açtı. Maçı locadan izleyen Cengiz ise taraftarlara alkışla karşılık verdi.

Denetleme Kurulu mahkemeye başvurdu

Galatasaray’da idari ibrasızlıkla sonuçlanan mali genel kurulun ardından hukuki süreci ilk olarak Denetleme Kurulu başlattı. Sarı-kırmızılı kulübün Denetleme Kurulu, 12.Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak tedbir kararı isteminde bulundu. 10 gündür hukukçularla uzun görüşmeler imza atan Galatasaray yönetiminin mali genel kurulla alakalı 20’ye yakın dava açılması bekleniyor.

Diagne’den, F.Bahçe’ye olay gönderme!

Galatasaray’da bekleneni veremeyen Mbaye Diagne, önceki gece sosyal medyada canlı yayın yaptı. Instagram hesabından taraftarlarla iletişime geçen Senegalli futbolcudan dikkat çeken bir hareket geldi. “Fenerbahçe’ye gol at” diyen bir taraftara “Finish Fener” diye cevap verirken eliyle de boğazını gösterdi.


#Galatasaray
#Türkiye Kupası
#Malatyaspor
5 yıl önce